Нов Локо (Сф) стартира от окръжната група

Нов Локомотив (София) ще бъде създаден до дни, научи Витоша нюз. Около новият клуб ще се обединят огромна част от най-верните привърженици на столичния клуб. Видни бизнесмени ще се наемат с издръжката на тима, който ще стартира участието си от най-ниското ниво на футбола в България – „А“ окръжна група. „Червено-черните“ ще се подвизават в Столична регионална група – „Север“. В състава на групата са култови отбори като Вихър (Требич), Сокол (Бенковски), Банкя, Въстаник (Войняговци), Спартак (Подгумер), „Левски“ (Чепинци), Изтребител (Иваняне), Сокол (Негован) и Кремиковци.

Зад проекта застава един от най-големите локомотивци Иван Василев. Неговите съмишленици са отвратени от случващото се в любимия им клуб през последните години. Последната капка на търпението им е преляла след безславния практически фалит и изхвърлянето по служебен път в Югозападната „В“ група.

В крайна сметка тимът ще бъде изхвърлен и от третия ешелон и то по служебен път. “Червено-черните” няма да пътуват за срещата от 2-ия кръг на първенството срещу Пирин (Гоце Делчев). Причината е прозаична – в клубната каза няма нито един лев. Локомотив в момента не разполага дори с автобус.

Наредбата предвижда при две неявявания отборът да се изхвърля в по-долната група. Следващото домакинство по програма е срещу Миньор (Перник), но едва ли ще се състои.

Мизерията е пълна, целият персонал на клуба не е взимал заплати от месеци, над стадиона виси заплаха от спиране на електричеството заради неплатени сметки, дължат се пари на охранителна фирма, на ВиК, полицията и т.н. Въобще, кашата е пълна.

Спорните бизнесмени Кирил Льосков и Петър Касев вчера се подиграха с най-верните фенове на тима, с треньорите и футболистите. Дуото агробарони, което се свързва усилено с името на Гриша Ганчев, не изплати таксите за мача от първия кръг за Купата на българия със Септември (Сф). Минути преди началния съдийски сигнал проблема реши собственикът на Септември Румен Чандъров, който даде пари на „железничарите“, за да спаси мача.

Касев пък уволни старши треньора Валерий Дамянов и изпълнителния директор Кристиян Добрев.

Новото ръководство на клуба обаче ще върне и двамата на работа. Ще бъде запазен и целият отбор, който почна първенството в Югозападната “В” група. Старият ПФК на практика ще прекрати съществуването си.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4