Интригата на Север се завърна, Спартак се намеси в спора, Искър вече е пети

Интригата на Север се завърна, Спартак се намеси в спора, Искър вече е пети

Все по-оспорвано става първенството в северната АОГ на София! Интригата се завърза, след като в дербито от 16-ия кръг Спартак (Подгумер) грабна много важна победа и то като гост на лидера Житен с 1:0 (гол на Николай Георгиев – Горския).

След този успех тимът на треньора Неделчо Димитров събра 32 точки и изостава само на 2 от прекия конкурент.

През есенния полусезон Житен записа безпрецедентните 11 поредни победи и нямаше дори една загубена точка. Спадът в представянето на “жълто-сините” през пролетта обаче е видим. В първите три кръга те записаха само едно реми (2:2 в Негован), и паднаха у дома от Мрамор (0:3) и Спартак.

Преднината на доскорошния безапелационен водач в класирането вече е твърде крехка и битката за първото място обещава да бъде твърде интересна.

В същото време прави впечатление прогресът на Искър (Нови Искър). Тимът на Светослав Кирилов би в неделя Банкя с 2:0 след попадение на Емануил Иванов и автогол на играч от гостите.

По този начин Искър се изкачи на пето място в класирането с 23 точки. Отборът записа 2 победи и едно реми от началото на 2021 г. Равенството беше извоювано на негостоприемния терен в Подгумер.
Искър се представи отлично и на зимния турнир “Ринги” във Войнеговци.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4