Феновете на Локо (Сф) с прекрасна инициатива в памет на Котков (СНИМКИ)

Феновете на Локо (Сф) с прекрасна инициатива в памет на Котков (СНИМКИ)

На 28 юни 2020 г. (неделя) от 12:00 ч., до градинката на улица “Хаджи Мано Стоянов”, в ж.к. “Надежда 1”, зад блок 172, ще бъде открит мемориален комплекс, научи “Витоша нюз”.

Инициативата е по повод 49- годишнина от трагичната гибел на една от най-големите легенди на българския футбол  – Никола Котков.

Котето е една от легендите на Локомотив (София) – футболен клуб, изцяло обвързан с район „Надежда”.

Основни организатори на проявата са: Официален фен клуб Локомотив София, УО “Железни бригади”, представители на локомотивската общественост и районната администрация в “Надежда”.
Изпълнители на проекта са фенове на Локомотив, основно от “Железни бригади”. Финансовите средства за изпълнението на проекта са набрани ултрасите.

Проектът предвижда  изрисуването на четири стени на трафопоста. Местоположението е „Надежда“ 1 зад кафе-бар „Релакс“.

Най-радостното за мен е, че с този проект – цветен графит с лика на големия футболист Никола Котков – ще запознаем младото поколение с една от емблемите на българския футбол. Безспорно Никола Котков е изключителен футболист, легендарна личност в историята на Локомотив (София) и “Надежда”, това каза инж. Димитър Димов, кмет на района.

Промяната на градската среда в “Надежда” е приоритет за мен и екипа ми, затова работихме по организацията на проекта с огромно желание.“

На официалното откриване ще бъдат поканени представители на Локомотив (София), на ОСК, кметът на район “Надежда” инж. Димитър Димов и др.

След церемонията ще бъде направено шествие и полагане на венци до паметника на Котков в градинката в “Надежда” 1, ул. “Калотина”.

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4