Вижте кои треньори ще водят отборите за бенефиса на Юли Петков

Вижте кои треньори ще водят отборите за бенефиса на Юли Петков

Стана ясно кои ще бъдат треньори на двата отбора за бенефиса на Юли Петков.

Треньорът в детско-юношеската школа на Локомотив (Сф) организира шоу мач на 26 май. Футболният празник е промотиран като бенефис на отбора на “червено-черните”, станал трети в шампионата през 2007 г. и постигнал осем поредни срещи без загуба в евротурнирите. Срещу него ще се изправи отбора на Приятелите – хора, с които главният организатор е играл по време на своята кариера.

Начело на Локо – ветерани ще бъдат Стефан Грозданов, Димитър Васев, Антон Велков и Кирил Метков.

Под ръководството на опитния специалист “железничарите” направиха истински фурор в евротурнирите.

Стефан Грозданов е роден на 13 март 1946 г. Бил е футболист на “Спартак” (Сф), “Етър” (ВТ) и “Балкан” (Ботевград). Треньорската си кариера започва в ДЮШ на “Левски”, а след ръководи школата и на “Омония” (Кипър). След това работи в “Бдин” (Вд), “Хебър” (Пз), “Септември” (Сф), “Левски” (Кн), “Спартак” (Вн), “Левски”, “Локомотив” (Сф), “Пирин” (Блг) и “Монтана”. Водил е близо 300 мача на отбори в “А” група, с което се нарежда в почетната 10-а на вечната ранглиста.

Последните трима пък са считани с право за едни от най-големите футболисти на “червено-черния” клуб за последния половин век. Те бяха начело на родния си тим в различни периоди през последните години.

Тимът на Приятели пък ще бъде предвождан от трио въ състав: Воин Войнов, Велислав Вуцов и  Атанас Атанасов – Орела. 

Воин Войнов е роден на 7 септември 1952 г. Играе в “Левски” от 1972 до 1981 г. Със синята фланелка има 226 мача и 36 гола. Три пъти е шампион на България (1974, 1977, 1979) и три пъти носител на Купата (1976, 1977, 1979). В националния отбор  записва 32 мача и 1 гол. Участник е на Световното първенство в Германия през 1974 г. В евротурнирите има 29 мача и 4 гола. Започва треньорската си кариера в ДЮШ на “Левски”. После води “Академик” (Сф), “Искър” (Сф), “Хебър”, “Беласица”, “Марек”, “Сливнишки герой”, “Миньор” (Перник), “Родопа” (Смолян), “Локомотив” (Мездра), “Банско”, „Любимец“, тимове в Кипър и Саудитска Арабия.

 

Двама славни домакини бяха поканени за шоуто на Петков. Това са Антонио Клайн и неговият верен ученик Георги Александров – Джони, който от няколко години работи в столичния Септември.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4