Спешни ремонти за сметка на изпълнителя в Северния парк

Спешни ремонти за сметка на изпълнителя в Северния парк

Започва възстановяване на ерозиралото покритие на настилката на четирите моста в Северен парк за сметка на изпълнителя на ремонтните дейности.

Кметът на район „Надежда“ инж. Димитър Димов сформира експертна група, която да предложи ново техническо решение за настилките, съобразно усиленото им натоварване с велосипеди, ролери и скейтбордове.

„Въпреки категоричното становище, че мостовите съоръжения не са подходящи за екстремни изпълнения, наблюдаваме подобна тенденция след ремонта на парка. Това доведе и до нарушаване на естественото тревно покритие в близост до мостовете.

При изпълнение на ремонтните дейности на мостовете в Северен парк, заложихме следното:

Ø Положихме геоклетки за спиране на ерозията по хълмовете

Ø Използвахме армирана тераколена замазка за настилката

Ø Използвахме маркировъчна боя (студен шприц пластик)

Ø Запазихме архитектурния облик на Северен парк, включително мостовете, в унисон с виждането на носителя на правата и първи архитект на Северен парк – арх. Радославов.

Подновяването на настилката на четирите моста в Северен парк ще се реализира при подходящи атмосферни условия“, подчерта инж. Димов.

Той припомни, че проектът на скейт парк в Северен парк, внесен от Федерацията по скейтборд, зае трето място и не получи финансиране в рамките на проект „София избира“ въпреки доказания интерес на децата и младежите към подобни активни дейности на открито.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4