Първа копка на нова административна сграда в Елин Пелин

Първа копка на нова административна сграда в Елин Пелин
На 15 август 2018 г. –  “Успение на Пресветата Богородица“ Община Елин Пелин направи първата копка на нова административна сграда – „Център за информация и услуги на гражданите“ към общинска администрация.

Новата административна постройка ще улесни значително достъпа и обслужването на гражданите от община Елин Пелин. Предстои строителните дейности да продължат около 6 месеца и „Центъра за информация и услуги на гражданите“ да отвори врати в началото на 2019 г., за да посрещне гражданите на община Елин Пелин в новата сграда и по-удобни условия за обслужване на запитванията. Предвижда се в сградата да има и нов банков клон, който да предоставя комплексни услуги в допълнение на услугите на общинската администрация.

Отец Иван Плещов, председател на настятелството към храм „Св. Николай Мирликийски“, гр. Елин Пелин отслужи молебен и пожела на присъстващите да се трудят в нови, по-добри условия при завършването на градежа на административната сграда и да се предложи по-бързо обслужване на гражданите.

Първата копка на строежа символично направиха кмета на Община Елин Пелин Ивайло Симеонов и председателят на Общински съвет – Елин Пелин Николай Плещов. На събитието писъстваха заместник-кметове, общински съветници, както и служители на ЦУИГ и общинската администрация.
На този голям християнски празник се освети и новозакупения багер на общинското предприятие „БКД – Елин Пелин“. Както повелява традицията за лека и безаварийна работа в кофата на багера беше счупена и бутилка шапанско, лично от Кмета на общината Ивайло Симеонов. Придобивката на кобинирания багер-товарач намалява в дългосрочен план разходите на Община Елин Пелин за наем на специализирана строителна и ремонтна техника от външни фирми, както и позволява гъвкаво решение и бърза ракция от страна на Община Елин Пелин при отстраняването на аварии и/или други непредвидени ситуации.


Освещаване беше направено и на наскоро предоставения от Министерството на образоването нов училищен автобус. Автобусът, предоставен на СУ „Васил Левски“, гр. Елин Пелин ще се използва за безплатен превоз на деца и ученици от малките населени места, в които няма училища. С новият автобус децата ще може да пътуват по-удобно след започването на новата учебна година.

Текст: elinpelin.org

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4