Великият Шами за Ларгов: Загубих страхотен приятел, за толкова години нито веднъж не сме се скарали

Великият Шами за Ларгов: Загубих страхотен приятел, за толкова години нито веднъж не сме се скарали

Десетки футболни хора, близки, роднини и приятели изпратиха в последния му път легендата Димитър Ларгов. Сред тях бяха и.д. президент на БФС Михаил Касабов, вицепрезидентът Емил Костадинов, славните слависти Александър Шаламанов и Чавдар Цветков, „синият“ ветеран Ангел Станков, председателят на ЗС на БФС – София Валентин Чакъров, Руслан и Велислав Вуцови и много др.

Фенове на Славия пък бяха подготвили огромен транспарант с лика на Ларгов. Тленните останки на бившия шеф на БФС и Славия бяха изпратени с аплодисменти – така, както беше аплодиран Димитър и по време на футболната си успешна кариера.

“Изключително много съжалявам – загубих страхотен приятел…Толкова много съвместни спомени имахме – и от мачовете със Славия, и с националния отбор…За толково години нито веднъж не сме се скарали…Жако…Голяма загуба за българския футбол…”
Александър ШАЛАМАНОВ, легендарен футболист

“За съжаление не можах да играя с него. Но пъксъм щастлив, че го познавах. Можехме да се наречем приятели. Ларгов беше голям човек, много умен, мъдър, ръководител от високо европейско ниво. Много обичаше Славия, раздаде се през тези години, знаете, че беше и шеф на БФС. Винаги помагаше, когато може. Просто нямам думи. Поклон пред неговата памет.

Чавдар ЦВЕТКОВ

“Бате Митко беше човек, който обичаше футбола, раздаваше се докрай. Носеха се легенди за него, че докато може да играе – играе, не се отказва никога. Няма болен, няма контузен…И затова хората толкова много го обичаха. Отношението към него беше съвсем човешко и добро от всички фенове, от всички отбори. Паметни в съзнанието ми остават мачовете с Белгия, с Бразилия и Португалия. Ларгов беше символ на човек, който дава всичко от себе си на терена. Много приятен, интелигентен човек, с голяма ерудиция.

Ангел СТАНКОВ

 

“Един голям човек, имах честта да го познавам дълги години. Наистина разбираше от това, което прави. Беше човек на думата, правеше нещата както трябва. Най-важното е да говорим за тези хора, докато са живи, а не след това. Ние като сегашни ръководители, аз лично, трябва да се вслушваме в такива хора.”

Емил КОСТАДИНОВ

“Ще го запомня като един прекрасен човек, приятел преди всичко. Имахме приятелски отношения. Той беше капитан на България, когато победихме Белгия и се класирахме за световно първенство. Той е легенда на Славия. От него можем да вземем за всичко за пример – достойно живя, достойно управляваше, достойно игра футбол. Човек за пример. Не е лесно днес да се намери такъв като него, но ще видим на предстоящия конгрес. Хората като Ларгов трудно се намират. Той назначи Димитър Пенев за селекционер, след което дойдоха великите успехи, той е в основата.”

Михаил КАСАБОВ

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4