Иван Василев: Очаквам да има удари под кръста срещу Локомотив (ВИДЕО)

Финансовият благодетел на Локомотив (София) Иван Василев говори пред журналистите след първата тренировка на отбора за 2018 година.
-Г-н Василев започвате подготовка с много надежди. Каква е целта, поставена пред отбора?
-Целта съм я обявил отдавна. Локомотив трябва да се върне там, където му е мястото – сред най-добрите. И сега има удари под кръста срещу нашия отбор, но виждате, че оцеляваме. Ще се борим с всички позволени средства да влезем в Първа лига.
-Как ще се опитате да извоювате елитна промоция?
-Надявам се това да се случи директно, а не чрез бараж. Дай Боже мечтите ни да се осъществят. Знаете, че има още два тима, които се борят за промоция (Царско село и Ботев Враца – б.а.). В края на май ще знаем всичко.
-Очаквате ли да има удари под кръста от страна на конкурентите?
-Да, очаквам. Те не са и спирали. Но както виждате оцеляваме. Със сърце, с работа, със себераздаване, с подкрепата на нашата вярна публика, ще се върнем там, където ни е мястото. Убеден съм в това.
-Дай Боже да влезете в Първа лига. Къде обаче ще играете мачовете си?
-Не виждам защо да не играем в “Надежда” мачовете си. Какъв е проблемът? Тези, които ще се играят късно, във вечерни часове, ще ги проведем на “Васил Левски”. Може пък и на нашия стадион, ако сложим осветление. Мечтите са ни големи. Срещаме подкрепа във всяко отношение от колегите от ОСК и специално от председателя Даме Стойков, за което му благодаря. Локомотив върви бавно, но сигурно към елита.
-Трудно ще бъде…
-И в момента ми е трудно с издръжката на клуба, но заедно с моя екип се справяме. Правим всичко така, както трябва да е. Нямаме нито една стотинка задължение. Продължаваме да търсим спонсори и рекламодатели. Да, имаме план. Аз не съм спрял да търся спонсори и рекламодатели. Все пак ние сме Локомотив. Имаме много фенове. Не всички идват на стадиона, не зная защо толкова малко хора има по трибуните, но се надявам да успеем да върнем нашите привърженици. Все пак ние възродихме Локомотив. Не искам локомотивската публика да подкрепя мен лично, а да подкрепя отбора.
-Сигурен ли е лагерът в Италия?
На този етап ще има такъв. Проблемът е с намирането на съперници за контролните мачове там. Знаете, че тече първенство там. Надявам се до часове да имаме пълна яснота. Нашият вариант “Б” е Сандански.
-Каква е ситуацията с Цветан Генков?
-Той си търси отбор в чужбина. Това е негов личен избор. Аз съм го канил над 10 пъти, ако бъда откровен.
-Други бивши локомотивци да очакваме ли в тима? Спрягат се имената на Владислав Романов и Румен Трифонов…
-И Романов съм го канил…Отговор нямам. Локомотивци, идеята и каузата “Локомотив” останахме една шепа хора. Дайте да си говорим реално. Имаме си бюджет и една “рамка”. Не можем да си позволим да излизаме от нея и да правим грешни стъпки. С игра и по честен път, с достойно представяне, ще влезем в Първа лига.

Милен ДИМИТРОВ

*Използвани са въпроси и на други медии.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4