Район “Надежда” се похвали с нов паркинг

Район “Надежда” се похвали с нов паркинг

Район „Надежда“ изгради нов паркинг за 50 автомобила. Той се намира в близост до пощенски клон № 1220 в жк „Надежда 2“ –  от източната страна на ул. „Христо Силянов“, в участъка между ул. „Република“ и ул. „Априлско въстание“.

“С обособяването на паркинг в посочената зона, реализирахме една важна част от предвижданията на Подробния устройствен план (ПУП) за м. „Надежда 2а и 2б“, коментира инж. Димитър Димов, кмет на район „Надежда“.

Ремонтните дейности завършиха през месец декември, като за изграждането на паркинга е направена основа от 30 см трошен камък. Работата по трасето включва допълнително разстилане на пясъчна подложка, върху която се редят паркингови елементи. През изминалата 2019г., администрацията на район „Надежда“ – Столична община възложи изграждане на тротоар с настилка от павета тип „бехатон“ между паркинга и зелените площи за посочения участък.”

“Осигуряването на повече възможности за паркиране в кварталите е сред основните приоритети на Столична община. Това е и една от реалните мерки срещу нерегламентираното паркиране по тротоари и зелени площи. През 2019г., само на територията на район “Надежда”, са изградени пет наземни паркинга за автомобили“, допълни инж. Димов.
Това са:
– Един паркинг за автомобили в кв. „Триъгълника“, успоредно на локалното платно на бул. „Ломско шосе“
– Два паркинга за автомобили в ж.к. „Свобода“ – срещу бл. 30 и пред бл. 23
– Основен ремонт на паркинга пред бл. 253 в ж.к. „Надежда 2“
– Един паркинг за автомобили в ж.к. „Надежда 4“, пред бл. 426, бл. 426А и бл. 424


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4