Диана Йорданов представи любовна лирика в “След залеза”

Диана Йорданов представи любовна лирика в “След залеза”

В истински празник се превърна премиерата на втората стихосбирка с любовна лирика на поетесата Диана Йорданова, озаглавена “След залеза”. Събитието се състоя на 10.05.2019 г., в навечерието на 11 май, когато честваме паметта на Св. Св. Кирил и Методий и Националната библиотечна седмица, в залата на Общинска библиотека.

Гости на събитието бяха писателят Кирил Назъров – почетен гражданин на гр. Елин Пелин и редактор на книгата, Елена Стойчева от отдел “Образование, хуманитарни и социални дейности” в Община Елин Пелин, членове на литературен клуб “Димчо Дебелянов”, музикантите – Вержиния Стоицева (флейта), Пламен Петров (цигулка) и Ангел Митев (китара), които със своите изпълнения допринесоха за подсилване на празничната атмосфера, потапяйки слушателите в тайнствения свят на музиката.

Приятна изненада за авторката и организаторите бяха представителката на литературен клуб “Стамен Панчев” гр. Ботевград – Царинка Божилова-Ралчева и Павел Билев от Литературния клуб в гр. Етрополе. Присъстваха също читатели, почитатели на писаното слово, близки и приятели на поетесата.

Веднага след експозето на г-жа Виолета Гацева думата взе Кирил Назъров, който сподели своите впечатления от израстването на Диана Йорданова като поетеса и заяви, че в близко бъдеще тя ще заеме своето място в редиците на признатите и доказали се автори.

След като прозвуча кратка магнетична музикална пауза авторката изнесе своеобразен рецитал и прочете стихотворения, включени в книгата и няколко съвсем нови, които – надяваме се, ще влязат в предстоящо издание.


Г-н Тимчо Нечев поднесе поздрав към Диана със свои музикални изпълнения, които родиха спонтанен изблик в един от гостите да покани поетесата на шеметен танц.
Към края на вечерта беше дадена думата на гостите да поздравят авторката и да изразят впечатлението си от чутото. В своите изказвания Жени Щерева, Камелия Балинска, Николина Стамова, Георги Стойков, Царинка Божилова-Ралчева, Борис Балински и Павел Билев бяха единодушни, че атмосферата е била вълшебна, а поезията на Диана Йорданова ги е докоснала дълбоко. Всички ѝ пожелаха да продължава устремено да твори, а някои дадоха заявка за следваща премиера.

Източник: elinpelin.org


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4