Биха съдия в Годеч, срещата беше прекратена

Биха съдия в Годеч, срещата беше прекратена

Пореден скандал  на мач от Областната група на София. Срещата от 11-ия кръг на ОГ София – Запад между Ком (Годеч) и  Торнадо (Безден) беше прекратен заради побой над съдията. Инцидентът се случи в 68-ата минута при резултат 3:2 и групов протест на гостите. 

Ето какво разказа пред нас президентът на Торнадо Стефан Борисов:

“Виновен за всичко беше главният съдия Димитър Томов. Клубът ни съществува от 15 г. и никога не сме подавали жалби или оплаквания, но търпението ни вече се изчерпи. Това, което се случи в събота в Годеч преля чашата. Томов ни е ръководил и друг път мачове – срещу Искър (Лакатник) и Ком миналата година. Обстановката на хубавия стадион в Годеч беше като запразник – повече от 200 души публика имаше.

Мачът си започна нормално. Ние поведохме в резултата, всичко си вървеше според правилата. Оттам нататък обаче домакините “заиграха” с 13 човека – 11 в бяло и двама в черно.

Забележки към Асистент 2 нямам, както и към дежурния делегат Ангел Димитров. Двамата си свършиха съвестно работата и им благодаря.

След неотсъден корнер  нашият защитник Илиян Георгиев потърси обяснение от главния рефер. Скупчиха се там играчи и от двата тима. Георгиев получи директен червен картон, без да е докоснал съдията. Моите футболисти дойдоха при мен, искаха да напуснат терена. Убедих ги някакси да продължат срещата. Съжалявам за своето решение,аз съм най-големият виновник последвалите инциденти да се случат.

Дежурният делегат привика капитаните и ръководителите на двата отбора, както и главния рефер Томов. Обещахме си мачът да върви според правилата оттук-нататък. Първият асистент-съдия пусна няколко явни засади на домакините. При 2:1 за Ком нашите футболисти му потърсиха сметка, но не е имало заплахи или физическо посегателство. После момчетата ми разправяха, че Томов ги е заплашвал, че “ще им отреже главите” и че негов “близък роднина бил важен прокурор”. Можел да ги предизвика да го ударят и после да ги осъди. На полувремето целият ни отбор искаше да не излиза. Стигнахме до изравняване – 2:2.

Томов продължи да се подиграва с нас, свиреше всяко единоборство в полза на Годеч, натика ни в нашата половина. Резултатът стана 3:2. Мелето стана след едно грубо влизане в краката на мой футболист. Капитанът ни Георги Христов отиде към съдията и му поиска обяснение защо не е вдигнал картон на извършителя на нарушението. Скупчиха се доста хора около Томов, не видях кой го удари. Не оправдавам нашия отбор, нека виновните да получат заслужено наказание. Но настоявам този рефер и помощникът му да бъдат извадени от съдийството.”

От ОС на БФС – София отказаха коментар по случая, докато не се запознаят детайлно с всички доклади на длъжностните лица от мача. Заседанието на Дисциплинарната комисия е на 3 април (сряда).

Това е втори инцидент само за една седмица в зоната след този в Ихтиман на юношески мач.

*Редакцията на “Витоша нюз” е готова да предостави и трибуна за гледната точка на потърпевшия рефер Димитър Томов.

*Снимката е илюстративна от друг мач на Торнадо (Безден)


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4