В София стартира “Мини Мондиал” (СНИМКИ)

В София стартира “Мини Мондиал” (СНИМКИ)

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри „Мини Мондиал“ 2018, който стартира на Националния стадион „Васил Левски“. В първенството участват близо 340 деца от 32 училища, които представят всяка от страните, участнички на Световното първенство по футбол в Русия.

„Едни от най-хубавите ни моменти са, когато откриваме детски турнири. Благодаря на Българския футболен съюз и Столична община, че събраха толкова много деца да участват в този голям футболен празник. Вярвам, че за всички Вас е голяма чест да бъдете тук на Националния стадион и да практикувате любимия спорт. Благодаря и на Вашите родители, които поддържат любовта Ви към футбола и Ви насърчават да тренирате. Някои от Вас може би ще се занимават с футбол и в бъдеще, други просто за цял живот ще обикнат тази велика игра. Най-важното е да се забавлявате и да не забравяте, че спортът и учението вървят ръка за ръка“, заяви министър Кралев и пожела на децата през ваканцията да отделят повече време за спорт и игри на открито.

„Мини Мондиал“ 2018 се организира от Българския футболен съюз и Столична община със съдействието на Министерството на младежта и спорта, Министерството на външните работи и Национална спортна база ЕАД. Форумът се реализира и в подкрепа на Програма “София – Европейска столица на спорта 2018 г”. Надпреварата e част от кампанията на Българския футболен съюз за развитието на детския, девически и юношески футбол –  „Хайде да ритаме!“.

Като част от програмата децата ще разгледат и музея на спорта на Националния стадион „Васил Левски“, както и съблекалните на националния отбор, специално подредени за целта.

На официалното откриване на турнира присъстваха заместник-кметът на София Дончо Барбалов, вицепрезидентът на Българския футболен съюз Михаил Касабов, посланици на страните, участнички на Световното първенство.

Снимки: ММС


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4