Витоша (Бистрица) със специално изявление по повод формата на първенството

Витоша (Бистрица) със специално изявление по повод формата на първенството

Ръководството на Витоша (Бистрица) излезе с официално изявление по повод многобройните критики, отправени към клуба и към БФС. Както е известно, Тигрите се спасиха от изпадане от Първа лига само след 2 победи за цялото първенство.

Ето и публикацията без редакторска намеса:

“Уважаеми футболни фенове, футболисти, ръководители и т.н.!

Отборът на Витоша (Бистрица) не е виновен, че се възползва от предоставената от формата на първенството възможност да се спаси и изхвърли директно Пирин (Благоевград) от елитната ни група, а впоследствие спечели по крайно драматичен начин баража с Локомотив (София). Този формат не е създаден нито от Витоша, нито за Витоша.

По времето, по което той бе гласуван и одобрен – началото на юни 2016-а, тимът ни все още беше част от Югозападната „В“ група и дори и не подозираше какво ще сътвори няколко месеца по-късно на баража с Нефтохимик (Бургас) в Стара Загора.

Този формат, който се използва и в Дания, страна, давана неведнъж у нас за положителен пример в много отношения, бе предложен от ръководителите на БФС и одобрен от същите тези клубове, които по-рано тази година гласуваха нов вот на доверие на настоящото футболно ръководство.

Успешен или не, справедлив или не, форматът на първенството е такъв и ФК Витоша (Бистрица) няма как да чувства вина за взето преди време решение, в избора на което дори не е имал право на глас.”

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4