Още престиж за плажния ни футбол! Български съдия ще свири финал в Евролигата

Още престиж за плажния ни футбол! Български съдия ще свири финал в Евролигата

Български съдия ще свири малкия финал в Дивизия “А” на Евролигата между Португалия и Русия

Националният отбор на България по плажен футбол се представя изключително силно на Промофинала в Дивизия “Б” на ЕВРОлигата в италианския град Алгеро на остров Сардиния.

По същото време там се провеждат и финалите в Дивизия “А” на Стария континент, а един български съдия се представя отлично в двата турнира от четвъртък насам.

Владимир Ташков е в арбитърски бригади във всеки един ден от старта на надпреварите досега. Той вече бе сред реферите на мача от Дивизия “Б” Казахстан – Унгария, на двубоя от Дивизия “А” Португалия – Азербайджан, а вчера свири и Русия – Беларус от Дивизия “А”. В последния ден от турнира в Алгеро днес (неделя, 17,30 ч.) Ташков получи най-престижното си назначение. Той ще бъде в екипа, ръководещ малкия финал в Дивизия “А” между Русия и Португалия.

“Всеки мач е много интересен. Особено от Дивизия “А”, защото 6 от 8 отбора се класират за Европейските Олимпийски игри в Минск през 2019 г. Чувствам се страхотно и за мен е голяма чест, че съм тук с едни от най-добрите съдии в нашия страхотен спорт”, заяви за BulgariaBeachSoccer реферът от Русе.

“Играят вторият срещу четвъртия в Световната ранглиста. Това е уникално признание за родното съдийство. Много съм щастлив от наряда. Това само показва, че съм се представил на доста високо ниво, при условие, че тук е пълно със съдии, които са били на световни първенства и са свирили финали на не един или два големи турнира”, коментира още Ташков.
Той и Иван Кирилов получиха наряди и за предварителните кръгове от ЕВРОлигата тази година, което е поредното доказателство за качествата на родните арбитри в плажния футбол.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4