България се падна в приятна група в евроквалификациите (ПЪЛЕН ЖРЕБИЙ)

България попадна в квалификационна група А, заедно с отборите на Англия, Чехия, Черна гора и Косово. Отборите бяха разпределени в десет групи. Квалификациите ще протекат в периода 21 март – 19 ноември 2019 г. За европейското първенство ще се класират първите два отбора от всяка група. Останалите четири тима ще бъдат попълнени през финалите на четирите дивизии на Лигата на нациите, но това ще стане през пролетта на 2020 г.

 

„Тежка групата. Ние не сме в позиция да си избираме противници. Лично мен ме вълнува друг въпрос – състоянието на играчите и дали ще са здрави момчетата, на които ще разчитаме през март. Три балкански отбора има в групата ни. В такива мачове зарядът е голям. Няма смисъл да говорим за Англия и Чехия какви сили са, коментира селекционерът на националния отбор Петър Хубчев пред БНТ.

– Рано е да се каже за кое място ще се борим, защо да не е за първото място. Трябва да изчакаме програмата. Тя се прави от компютър да видим кога ще е свободната ни дата и ще се постараем да направим контрола. Зависи от това, в какво време е свободната дата, може да окаже значение.

В по-ниски урни, но не са слаби отбори, ще подходим с уважение към всеки, но до там. Нямам никакви впечатления от съперниците. Мен лично ме интересува повече нашият тим.

Националният отбор играе в друг календар от клубовете. Това, че сме се представили добре в последните 3 месеца, нищо не гарантира. За мен е важно да имаме здрави играчи, да направим добра подготовка, да играят редовно момчетата и да видим в каква форма ще сме през март.”

 

 

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4