Шок и ужас! Експлозия с автобуса на Дортмунд, ранен футболист е в болница

Шок и ужас преди първия мач между Борусия (Дортмунд) и Монако от 1/4-финалите в Шампионската лига. Експлозия възпрепятства автобуса на домакините от Дортмунд по пътя към стадион „Сигнал Идуна Парк” и насрочената за 21:45 часа тази вечер среща беше отложена.

Мачът ще се проведе утре от 19:45 часа българско време, потвърдиха от немския тим и УЕФА.

Официалната страница на клуба в социалната мрежа Twitter съобщи, че е имало неприятен случай с возилото на отбора, при тръгването му към стадиона, а един човек е пострадал и е откаран в болница. Раненият е испанският футболист на вестфалци Марк Бартра, който е болница, но няма подробности за състоянието му, твърди „Билд”.

Засега от полицията не дават подробности за инцидента, но тече разследване дали не става въпрос за терористичен акт.  Бартра няма сериозни наранявания.

Инцидентът се е случил на улица „Витбройкер” на около 10 километра от стадиона на Дортмунд. Взривното вещество е било предварително заложено на улицата, а полицията разследва дали не става въпрос за преднамерен терористичен акт.

Три са били експлозиите в близост до автобуса на Борусия. Взривните устройства са били заложи встрани на улицата, по която е минавало возилото.

Няколко стъкла на автобуса са повредени или счупени.

На стадион „Сигнал Идуна Парк” веднага е направена щателна проверка и не са открити взривни устройства, които да застрашават живота на зрителите. От клуба помолиха всички фенове да напуснат спокойно съоръжението без излишна паника.

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4