Иван Вуцов: Петев не е лошо момче, но не е за националния

Легендата на българския футбол Иван Вуцов говори за случващото се в националния ни отбор, за плачевните резултати през последната кампания и за това кой е виновен за загубите от Норвегия и Италия. Пред TV7 бившият ръководител на БФС не подмина и изваждането от “А” група на ЦСКА и Локомотив (София).

Националният отбор
“Два мача, с които заровихме главата в пясъка. Не направихме добре равносметката си, защото бяхме близо да постигнем нещо, което отдавна не сме постигали. Това обаче е реалността. Представянето ни и в двата мача говоря. Ние нямаме генерация, която имахме преди – класни играчи, класни треньори, класни изпълнители. Те играеха с жар в очите за националния отбор и дори с по-малко възможности успяваха да стигат до успехи. Не знам дали ние забравихме добрите неща, които сме постигали или хората ни забравиха нас, които сме постигали нещо хубаво. Хората не само, че не се интересуват от националния ни отбор, но и бягат от него. Нямаме качествени играчи. Много от тях са безотговорни и материални, меркантилни са. Треньорите трудно можем да искаме от тях това, което ще изведе тима напред. След мач се прибират със сухи фланелки. По наше време в съблекалнята не си говорехме, ако загубим, не можехме да говорим, защото поражението ни задушаваше в гърлата.”

Ивайло Петев

“Ивайло Петев не е лошо момче, но не е за този пост. Имаме добри треньори, които не са забравени, но са изоставени. Имаме Херо, Стойчо Младенов, Георги Василев, Андрей Желязков, Наско Сираков… Това са хора, които ще побутнат тези, които играят за България да се събудят и нещата да са както трябва. Не искам да хвърлям вината само върху Петев, той има вина, има кой да я търси от него, но в общи линии нашият отбор не е добре подготвен да водят битка, която да ни донесе успех. Не си спомням от много време да сме падали два пъти от посредствен отбор като Норвегия и тим като Италия, който се е върнал доста назад в развитието си. Ръководителите ни не са виновни. Боби го боли много. Той е виновен без вина. ”

“Левски”
“Времето ще върне Херо в България. Ще дойде момент, в който ще се види, че е грешка той да не работи тук. Ще му дойде времето и в националния отбор, и в “Левски”. Ще му се молят след време. “Левски” загуби от това, че Херо още не е там и клубът още си плаща. Иво Тонев е добро момче, добър работник. Съжалявам, че не намериха общ език между Иво, Наско, а и Херо, ако беше с тях, щеше да е прекрасно за Левски.”

ЦСКА и Локо (Сф)
“Голяма грешка допусна ръководството на българския футбол с отстраняването на ЦСКА и Локо (Сф). Да, не си плащат. Не може да ядеш и да пиеш, а да не си плащаш. Защо не направиха нещо да ги спрат на време? Това се отразява лошо на българския футбол. ЦСКА беше един от отборите, който винаги даваше кадри на националния отбор. Същото важи и за Локомотив. С изваждането им улесниха други отбори в печеленето на титли. Дадоха път на Лудогорец и Литекс. Берое заслужено върви напред. Изваждането на ЦСКА и Локомотив е груба грешка.”

Димитър Бербатов
“Видях как посрещнаха Бербатов в Гърция. Работих една година там, в другия солунски тим. Пожелавам на Митко да покаже това, което хората очакват от него. Ще му бъде трудно. Няма да се върне в националния отбор, но никога не казвай никога. Очакванията към Бербатов са големи. Той не обича да играе под напрежение. Ако малко се вложи, на Балканите ще се говори с чест за него.”

Categories: Спорт, Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4