179 снегопочистващи машини са били на терен тази нощ

179 снегопочистващи машини са били на терен тази нощ

179 снегопочистващи машини са били на терен тази нощ, съобщиха от Столична община.
В момента  работят 56 машини. Обработени  със смеси против заледяване са пътните платна на улиците, по които се движи общественият транспорт, както и главните улици в кварталите на София. 

Във високите места на столицата, където има по-големи количества сняг, е извършено и избутване на снежни маси от пътните платна. Планинските пътища Алеко – Драгалевци и Бояна – Златни мостове са опесъчени.

Към момента се изпълняват всички  маршрути на градския транспорт.

Екипите, ангажирани със снегопочистването, и техниката ще останат на терен и ще продължат работата си при необходимост и през деня.

Призоваваме водачите на пътни превозни средства да излизат на пътя само с добре оборудвани за зимата автомобили и да шофират със съобразена със зимната обстановка скорост.

“Напомняме на управителите на търговски обекти и етажна собственост да предприемат действия по почистване на прилежащите към сградите тротоарни площи”, предупредиха от общината.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4