Гласят структурни промени в школата на Локо (Сф), затягат дисциплината

Новото дружество “ФК Локомотив София 1929 АД” вече е факт. Това обяви на нарочна пресконференция президентът на клуба Иван Василев. Както Витоша нюз отдавна писа, треньор на тима, който ще се състезава в „А” окръжна група, ще бъде Антон Велков, а изпълнителен директор Бойчо Величков.

Дружеството е получило съдебна регистрация в петък, а основната цел е да се възстанови школата на “железничарите”. Всички участници в събитието подчертаха, че са приемници на досегашния Локомотив (София), който прекрати участието си във “В” група.

„За мен това не е новият Локомотив, а новия-стар Локомотив. Да стигна до учредяване на този клуб, ми трябваше много време и размисъл, за да поема тази отговорна задача. Бях много обиден от това, което се случваше в Локомотив, затова и не съм ходил на мачовете последните две години. За щастие обаче дойдоха хора, които имат желание да учредим новия клуб. Целта ни е да запазим дечицата. Имаме 200 деца. Искаме да акцентираме най-вече върху ДЮШ, с общи усилия ще успеем да върнем старата слава на Локомотив, каза Иван Василев.
– Всяко начало е трудно, ще търся още съмишленици да помагат и да може да се развиваме. Имаме подкрепата на всички феновете. Това е една признателност, че ми имат доверие и разчитат на мен. Няма да ги подведа. Ще си извървим пътя, ще си изживеем катарзиса. Ще има доста разочаровани хора от детско-юношеската школа, но това няма да продължава. Пътят съм го начертал и този път ще го извървя. Нямам болни амбиции да съм шеф на клуба на всяка цена. Благодаря на всички, които са дали здравето си и средства за този клуб.

Съдебната регистрация на новия клуб излезе в петък, миналата седмица. Благодарение на Даме Стойков всички спортни клубове на Локомотив ще бъдем под една шапка. В Требич нашите деца ще водят своята подготовка.”

Василев увери, че бюджетът за издръжката на клуба е подсигурен и няма място за притеснение. Освен това, отдаде заслуженото на Кристиян Добрев и Георги Марков, които заемаха директорски постове при „железничарите”, и подчерта, че не може с лека ръка да се пренебрегва свършената от тях работа.

„Прибрах се 1992 г. от чужбина и започнах да се занимавам с бизнес. Доказал съм, че мога да ги развивам успешно, надявам се така да бъде и с клуба. Държа на коректност. Който не иска, да си заминава – знае пътя. Ще бъда безкомпромисен.

В момента правим бизнес-план. Правим картотеки на юношеските отбори за един нормален учебно-тренировъчен процес. Бюджетът – той е отворен, няма място за притеснение, всичко ще бъде подсигурено. По принцип не обичам да говоря за работа, а да работя, заяви босът, който подчерта, че ще настъпят структурни промени на организационно ниво в клуба:

„На 1 септември ще разберете всичко. Това, което е било, няма да го бъде. Ще има много негативи, но това не може да продължава. Не може по час и половина да тренираш деца и после да падаш с по 1:10.”


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4