Млади “стари” момчета от Левски взривиха “Лимончето” (СНИМКИ)

Славни ветерани на Левски отбелязаха по традиционен начин края на годината. Сбирката на младите “стари” момчета се проведе отново в култовата кръчма “Лимончето” в столичния квартал “Бояна”.

Близо 40 бивши футболисти на Левски от наборите 1960, 1961, 1962 и 1963 г. дойдоха да уважат своя треньо и учител Янко Кирилов и останалите специалисти, с които са работили в школите на “Герена” и “Раковски”.

Лично легендата на българския футбол и ЦСКА Димитър Якимов дойде да уважи празника. Митата е поставян заслужено на пиедестал дори и от най-отявлените “сини” фенове. Винаги се е проявял като джентълмен и спорстмен на терена и в живота. Именно затова голямата фигура беше един от най-канените за снимки от присъстващите на банкета, заедно със своите приятели Янко Кирилов и Сашо Костов.

 

 

“От 4-5 години се събираме все на това прекрасно място – “Лимончето”, за да се видим старите момчета, повечето сме съотборници от школата на Левски, набори 1961, 1962 и 1963. Идват и наши по-големи приятели от предишните поколения. Ние никога не забравяме откъде сме тръгнали. Някои от нас станаха големи футболисти, други нямахме този късмет, но усетихме магията на играта. Футболът ни е дал много, направил ни е хора, както се казва. Огромна заслуга за това има и нашият треньор – бате Янко Кирилов. Винаги ще му бъдем благодарни, коментира Димитриос Христакудис, който е един от главните организатори на тези празнични събирания. – Целта на тези наши сбирки е да се видим, да си спомним хубавите моменти, да се посмеем и повеселим заедно. Много съм щастлив, когато виждам всичките тези мои приятели. Да са живи и здрави!”

На купона сред главните действащи лица бяха прочути играчи от близкото и по-далечното минало като Сашо Костов, Янко Кирилов, Петър Петров, Краси Коев, Валери Греков, Георги Тодоров, Краси Чавдаров, Руслан Вуцов, Ангел Славков, Николай Зайков, близнаците Яни и Христо Присадникови, Вальо Костов, Емо Борисов, Георги Богданов, Васил Бекрийски, Захари Василев, Илия Илиев и др.

Специален гост пък беше легендата на ЦСКА и българския футбол Димитър Якимов.
В началото на празника приветствие към ветераните в свой стил поднесе Димитър Туджаров – Шкумбата.

Купонът продължи до късните часове на нощта, а марковите напитки и класните мезета отрупаха масите на “Лимона”. “Сините” момчета се радваха на вина, уиски и узо от лимитирана серия “Само за приятели”. На всички бутилки имаше етикети с надпис “Левски – Спартак” и надслов “Никога не забравяй откъде си тръгнал ти”.

С уникални певчески талант блеснаха Ангел Славков, Дими Христакудис, Вальо Греков и Ники Добрев, които засенчиха с изпълненията си дори фолклегендите Мирослав Илич, Шабан Шаулич и Сашо Роман.

Милен ДИМИТРОВ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4