Още две спирки в кв. “Требич” вече са с инфотабла след сигнал от “Патриоти за София” (СНИМКИ)

Още две спирки в кв. “Требич” вече са с инфотабла след сигнал от “Патриоти за София” (СНИМКИ)

Жителите на столичния квартал “Требич” вече се радват на нова ценна придобивка. Ново електронно информационно табло е поставено на спирка №1684 в началото на квартала, в посока гр. Нови Искър.

В скоро време такова табло ще видим и на отсрещната спирка №1683, в посока кв. “Илиянци”. Някои особености по инфраструктурата на обекта засега пречат да бъде поставено табло и там.

Основна заслуга за придобивката имат общинските съветници от „Патриоти за София“. По този начин те изпълниха предизборното си обещание пред гражданите от квартала.

 

Хронологията:
На 13 януари 2020 г. общинският съветник Димитър Антов внася сигнал до СО относно поставяне на информационни табла/ на спирки на обществения транспорт.

Това се налага, след като при среща с жители на кв. “Требич”, район “Надежда”, е поставен един от проблемите – нуждата от светлинни информационни табла, указващи времето, след което пристигат автобусите, обслужващи квартала, с номера 26, 27 и 28. Това ще улесни жителите, те няма да седят прекалено дълго време по спирките.

Както е известно, възрастните хора нямат възможност да използват мобилни технологии, за да проверяват кога ще пристигне сладващият автобус на място. Те излизат на спирката и в пек, и в студ. Жителите на кв. “Требич” са над 1400  и голяма част от тях използват ежедневно услугите на столичен градски транспорт.

В последните няколко години голяма част от спирките в София бяха оборудвани с ел. информационни табла.
За съжаление има и такива, на които много рядко рядко чака повече от 1 човек (!). Това е крайно неефективно, отчетоха специалисти. Такава е например спирка №033 на автобус №285, намираща се на бул. “Ломско шосе”, по посока “Връбница 2”.

Павлин АЛЕКСАНДРОВ
Снимки: Авторът

 

Categories: Райони

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4