Ремонтират 2600 спирки в София

Ремонтират 2600 спирки в София

Столичен общински съвет взе решение за предоставяне на концесия за управление и поддръжка спирките на градския транспорт на територията на София. За тази цел столицата е разделена на 4 зони, като един кандидат концесионер ще има възможност да участва в максимум две зони.

По този начин ще бъдат ремонтирани над 2600 спирки и близо 1500 – 1800 спирконавеса. Това ще допринесе навесите на спирките да нараснат с между 400 и 700 броя от сега съществуващите.

Вече са разработени различни варианти на спирките по големина и вид, като каква точно да бъде спирката ще се определя от мястото, на което се намира тя, наличния пътникопоток и други важни фактори. При по-натоварените спирки ще има възможност да се изградят и по-дълги съоръжения, които да бъдат по-удобни за всички чакащи пътници. Ще бъдат изградени и близо 300 нови павилиона по спирките, както и нови рекламни съоръжения. Концесията ще бъде за период от 15 години с възможност за още допълнителни 5 години. При сключване на договор с определен концесионер срокът за изпълнение на пълната промяна и монтиране на нови спирки ще бъде 2 години.

Categories: Столица

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4