Инж. Димов отговори на обвиненията: Прозрачността в работата ни се гарантира от законите

Инж. Димов отговори на обвиненията: Прозрачността в работата ни се гарантира от законите

Кметът на столичния район “Надежда” инж. Димитър Димов отговори на обвиненията, отправени от организацията “Спаси София” по повод ремонта на Северния парк.

“Оценката на жителите на район “Надежда” винаги е била изключително важна за мен. Вярвам в диалога, не в измислените “разследвания” на публично достъпна информация.

Политическите и управленски амбиции са човешко право, но не и когато са за сметка на ключови проекти, труда на десетки хора, имиджа на частни компании-изпълнители, подчерта инж. Димов.

– Прозрачността в работата ни се гарантира от законите,а не от новосъздадени политически или граждански проекти.

Сравненията на цени на отделни елементи от Обществената поръчка за нови детски площадки, фитнес и кучешка площадка в Северен парк, от страна на екипа на “Спаси София” са неточни, защото:

• Класиране на участниците, при провеждане на обществена поръчка по реда на Закон за обществени поръчки, се прави въз основа на цялостното ценово предложение на участника по дадената позиция, а не на отделните елементи в него (катерушка, ограда, пързалка и др.)
• Единичните цени на „Спаси София“, публикувани от „Спаси София“, в статия от 22.08.2019, не включват доставка;
• Единичните цени на „Спаси София“ не включват монтаж;
• Единичните цени на „Спаси София“ не включват допълнителни разходи върху труда;
• Единичните цени на „Спаси София“ не са съобразени с по-дългите гаранционни срокове, предложени от участника; (удължен гаранционен срок за сметка от 5 години)

• Единичните цени, публикувани от „Спаси София“ в статия от 22.08.2019 г., не са коректни, защото продуктовият каталог на фирмата-производител се актуализира всяка година. Оферта за дадено съоръжение през 2019 г, и оферта за същото съоръжение от процедурата по ЗОП, проведена през 2017 г., са несъпоставими.”


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4