Кметът на София пред “Витоша Нюз”: Твърденията на Ерменков са недопустими спекулации!

Кметът на София пред “Витоша Нюз”: Твърденията на Ерменков са недопустими спекулации!

Кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова даде екслузивно интервю пред главния редактор на “Витоша Нюз” по повод скандала, който забърка Таско Ерменков. В събота депутатът от БСП  публикува  пост във Фейсбук относно водата в София. Според него водата е отровена и не бива да се пие, това му е казал “сериозен гражданин”.

Ето какво сподели пред нашия екип Фандъкова:
“Няма нищо вярно в твърденията на Ерменков. Още при първите сигнали веднага бяха изпратени екипите за извънредни проверки. Гарантирам, че водата се проверява ежедневно в над 70 пункта. Гражданите на София могат да бъдат спокойни. Проверките бяха проведени извънредно на 15 пункта – вход и изход на пречиствателна станция “Бистрица”. Поискахме и от “Софийска вода” качиха незабавно тези данни от анализите още в събота. А доколкото зная постът на Ерменков излезе в събота вечерта.

Това са недопустими спекулации! Разбира се, че е изключително важно да се следи ситуацията и при нужда да се реагира, не дай Боже. Винаги е възможно да има някакви проблеми. По тази причина правим редовно и обучения – как се реагира бързо, как се отнасят институциите към проблема…Недопустимо и безотговорно е обаче да се спекулира, още веднъж подчертавам, и да се заиграва със страховете на хората по каквато и да било тема, подчерта г-жа Фандъкова.

-Иначе продължават ежедневните проверки и проучвания. От “Софийска вода” ми обещаха, че ще продължават да качват резултатите от анализите, така че повече хора да се запознават с тях в реално време.
Колкото до това дали се охранява язовир “Искър”…Той дава 80 процента от водата на София. Останалите 20 процента идват от язовир “Бели Искър”.

Проверките се осъществяват от полицията. Това са обекти от стратегическо национално значение. Надявам се, че редовно се извършват проверки. Патрулира и катер. Но пи принцип винаги трябва да контролира този процес. Както и процеса на контрол подлежи на проверка. Разчитам много на колегите от полицията.

Сигурно помните, че имаше един период, в който “Софийска вода” искаше да намали охраната там. Ние от Столична община, от Столичен общински съвет, обаче настояхме това да не се прави и спряхме този процес. Към момента нивото на охрана на двата язовира е възможно най-високо.”

Милен ДИМИТРОВ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4