Пак паднах, ама този път не ревах

„Пак паднах, ама този път не ревах“ – сам отбелязва напредъка си седемгодишният Вальо, който не е пропуснал нито едно от вътрешните състезания по таекуон-до на столичния ABC Fight Club в последните две години. Именно трупането на опит и възможността за изява на децата са основните причини клубът да организира редовно вътрешни надпревари, на които вече си проличава не само кой е тренирал редовно, а и кой се е научил да се състезава. Така в събота следобяд в залата на клуба на Националния стадион „Васил Левски“ се изиграха десетки спаринг срещи по правилата на таекуон-до ITF и кик бокс WAKO, на поредното вътрешно състезание – ABC Fight 7. Участниците бяха от деца на 6 и 7 години до мъже и жени.

12049173_10204603408438927_8716737871202698884_n

За много от децата това бе първата възможност да участват в таекуон-до състезание от началото на годината, а други срещнаха на татамито противници от различни стилове и клубове. Това даде възможност на треньори, състезатели и съдии да си „сверят часовниците“ в спортно-техническо отношение. Участието на всички беше полезен опит преди предстоящите национални и международни турнири през ноември и декември. В продължение на няколко часа състезатели, треньори, родители и приятели станаха свидетели на оспорвани срещи и горещи емоции на двете състезателни полета и много повече около тях. Турнирът завърши с много медали за всички участници, без контузии и с ценен урок по спортсменство, състезателен дух и желание за победа. В състезанието се включиха близо 100 души, от които 70 състезатели, 8 треньори и 18 съдии от 4 клуба, а два пъти повече беше публиката. Освен домакините от АВС от залите на Националния стадион, зала “Триадица”, Спортен център “Нео” и Казичене, гости имаше от „Те Кион“ – Ботевград, КБСП – Перник и СК „Масару“ – София.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4