Уволняват ватманката, причинила трамвайната катастрофа в София (СНИМКИ)

Ватманката, причинила катастрофата между двата трамвая на столичния булевард „Христо Ботев”, задължително ще бъде освободена от работа. Това заяви зам.-директорът на Столичен електротранспорт Иво Василев. По думите му, жената е с достатъчно дълъг стаж, много е опитна и е била инструктирана. „Няма оправдание за това разсейване и то при положение, че има много сериозни материални щети и пострадали хора, макар и не сериозно”, уточни той. Трамваят, причинил катастрофата е със сериозни материални щети.

„Той е на над 35-годишна възраст и съответно ламарините и цялата му конструкция е такава, че при такива удари той изпитва много по-големи поражения”, посочи инж. Василев и добави, че нанесените щети надхвърлят 3-4 хиляди лева. Щетите по блъснатия трамвай, който е нов и модерен, са спукано задното стъкло и спукан буфер, което не е сериозна повреда.

По-голямата част от пострадалите са били в трамвая, причинил катастрофата. „Той е спрял рязко и са пострадали основно правостоящите хора, които не са се били хванали добре и са паднали на земята. 2-3 души са със счупен нос, а по-голямата част от пострадалите са уплашени и усещат дискомфорт и са със сътресения или натъртвания. В ударения трамвай почти е нямало пострадали хора”, твърди Василев.

Ето какво разказа софиянецът Боби Момчилов, който стана очевидец и участник в инцидента:”Дали пък с моя късмет днес не бях в катастрофиралата 6-ца??? Голям сакатлък настана за нищо неподозиращите пътници. Пак някакъв късмет ме покри да се размина с цицина на главата и секнат кръст. Многократно се прекръстих от сутринта до сега. По-тежко ранените да си търсят правата и да искат обезщетения! Да не се случва на никой!”, сподели в личния си профил в социалната мрежа Момчилов.

БобиБоби 1 Снимки: Б. Момчилов

Categories: Столица

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4