Осем детски градини и училища се реконструират по ОП „Региони в растеж”

Осем детски градини и училища се реконструират по ОП „Региони в растеж”

“В 18 сгради на училища и детски градини се извършват ремонтни дейности към момента. През месец април предстои да започне реконструкция в още 8 училища и детски градини, финансирани по ОП “Региони в растеж”.” Това каза кметът Фандъкова при посещението си в едно от училищата, където ремонтните дейности са на финали си – 54. СУ „Св. Иван Рилски” в район “Надежда”.

Кметът Фандъкова припомни, че европейският проект включва общо 27 сгради на училища и детски градини на територията на районите “Средец”, “Надежда”, “Илинден”, “Красна поляна” и “Връбница”.

 

 

 

Строителните дейности в сградата на 54. СУ „Св. Иван Рилски” са приключили. Остава да се монтира асансьор и да се ремонтира дворът с полагане на нов асфалт и озеленяване. Освен по-добрите условия за обучение на децата с въведените мерки за енергоефективност се очакват и икономии от средства за отопление и осветление. Кметът Фандъкова благодари на директорите за направената организация и посочи, че само с активното участие на директорите могат да се изпълнят мащабните ремонти.

“Тази година имаме много мащабна програма за ремонти на училища и детски градини” – каза още Фандъкова. “Бюджетът за образование на Столичната община е над 75 милиона лева. С тях ще се изградят 15 сгради на детски градини и на училища. Нашата нация може да просперира само с инвестиции в образованието, в училищата и учителите” – каза още Фандъкова.

По време на проверката присъстваха зам.-кметът Ирина Савина и кметът на район “Надежда” Димитър Димов.

Снимки: Георги АЛЕКСИЕВ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4