Патриоти помогнаха на семейство с 9 деца, отзовете се и вие

 

От ВМРО – София реагираха на апела на Димитрина Костадинова от столичния квартал „Сухата река“ и оказаха на семейството ѝ помощ и подкрепа.  Тя е майка на девет деца, всички от които са добри ученици. Преподава в Пловдивския университет. Бащата има тежко заболяване и семейството се издържа само от доходите на Димитрина Костадинова.

Патриотите ще съдействат на многодетното семейство освен с финансова помощ за продукти от първа необходимост и заплащане на битови сметки. Също така юристите на партията ще съдействат на семейството за разрешаване на проблемите им с доставчиците на комунални услуги.

Най-добре ситуацията описва Стефан Грънчаров от организационния отдел на ВМРО, който се среща със семейството.

“Днес ще ви представим едно за наше съжаление нетипично българско семейство. Става дума за семейството на Димитрина Костадинова, живеещо в столичния квартал „Сухата река“. Тя е майка на 9 българчета, които до едно са не просто част от българската образователна система, а напротив – са съвестни ученици, част от тях взимат стипендия за отличен успех.

Бащата е с тежко заболяване (болест на Паркинсон) и семейството се издържа само от майката.

Жената е преподавател от 21 години в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, но и до днес престоите във втория по големина град на Родината са за нейна сметка. Автор е на десетки статии на английски, полски, руски и др. езици; участия в международни форуми и конференции; през 2016 г. от печат излиза монографията ѝ „Езикът на комичното“, отпечатана с нейни собствени средства.

Парадоксът, или по-скоро награда, която получава Димитрина от висшето учебно заведение за труда си, е че и до ден-днешен тя остава главен асистент, като не просто никой не помага за нейното кариерно развитие, а напротив – дори се пречи.

Така семейството оцелява със заплатата на ГЛАДНИЯ асистент – г-жа Костадинова. През годините семейството не може да покрива основни разходи (вода и топлоенергия) и следователно срещу него се водят дела“, разказа Грънчаров и допълни: 

“Жилището, в което живее семейството, сами се сещайте, е с размерите на капан за мишки. В края на 2007 г. тогавашният кмет на София щедро обещава ново общинско жилище, но всеки знае обещаното не е като даденото. Жената е писала писма до редица институции като президент, министерства и т.н., резултата сами се сещате е като този на целия ни преход.
Още след първата ни среща с Димитрина започнахме работа по нейните случаи в три направления – проверка на нейното кариерно „развитие“ в ПУ, с което се ангажира нашият народен представител от 16 МИР Пловдив – Александър Сиди. Проверка на задълженията на семейството към монополите, с което се ангажира нашият юрист(водещ дела с монополите) Михаил Петров и не на последно място общинските ни съветници от „Патриоти за София“, които се ангажираха със случая за обещаното общинско жилище, за което Димитринка ще подготви и документацията, която има до момента.

Няколко дни преди настъпването на новата година, направихме нова среща с г -жа Костадинова, за да се опитаме да я зарадваме за празниците, като подарихме скромни подаръци за семейството – икона на българските просветители Св. Св. Кирил и Методий, и скромно дарение от групата общински съветници.
Всеки един желаещ не просто да чете, да коментира, да СПАМИ, може просто да реагира да се свърже със семейството (на снимката не случайно има кординати) и да помогне с малко, но от сърце.”

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4