Преместиха легендарно предаване на БНР

Легендарното предаване „Хора, пътища, автомобили“ по БНР беше преместено по скандален начин в друг ден и друг часови пояс. То вече ще може да се слуша от 16 до 18 часа в неделя. Решението на ръководството на националното радио е меко казано странно, коментираха експерти.

Предаването „Хора, пътища, автомобили“ от 40 години е неизменна част от програма „Хоризонт”. Предаването разглежда проблемите на шофьорите на леките и товарни автомобили, на международните превозвачи, както и на компаниите, които превозват хора и товари. Екипът дава най-точната и актуална информация за трафика, промените в Закона за Движение по пътищата, полезни съвети за пътуващите зад граница българи.

Предаването предлага идеи за най-бързия и евтин начин да се стигне до определена точка у нас или в чужбина. Има за цел да намери отговорите на въпроси, поставени от слушателите, по наболели проблеми като безопасността на движението по пътищата, застраховките, пътните данъци и винетната система, качеството на курсовете за обучение на шофьори, купуването на шофьорските книжки… Досега седмичното предаване можеше да се слуша всеки петък от 16:05 до 18:00 часа. На мястото на „ХПА“, ще се излъчва нов формат с т.нар. от директора на БНР Радослав Янкулов „остриета“ (каквото и да означава това!). Според запознати вече разработената ниша на „ХПА” ще се предостави наготово на „свои” хора на шефовете на медията.

Доста остър в реакцията си след новината за преместването беше един от водещите и автори на предаването Светослав Костов. Ето какво написа журналистът в личния си профил в социалната мрежа:

„Скъпи приятели на предаването, Използвам страницата на предаването „Хора, пътища, автомобили“ във Фейсбук, за да Ви информирам, че ръководството на „Хоризонт“ реши с цената на всичко да премести предаването в „Хора, пътища, автомобили“ На мястото на „ХПА“, което разработваше и надявам се ще продължи да работи по една от важните теми за обществото – а именно пътната безопасност и опазването на живота на хората у нас с различните си инициативи, интервюта, поставени проблеми и т.н., ще се излъчва нов формат с т.нар. от директора „остриета“ … Всичко това се случва въпреки волята на спонсорите, рекламодателите и слушателите. И въпреки разни статистики и рейтинги. Така е лесно се използва разработена територия! За разлика от колегата Светослав Козловски и „Клуб Бийтс“ засега оставаме в ефир и ще изкараме необходимата карантина от около година. После да сме живи и здрави!

Пък и те, както и онези 7 мишки, които не гласуваха от страх. А и още нещо – от днес информацията за трафика и задръстванията, на която бяхме пионери преди няколко години и която повечето медии започнаха да копират, също е премахната. Улеснихме ги – в случая сами предложихме да ни свалят, за да не се червят публично 7-те мишки, за които писах по-горе. Със здраве и пожелание за нови творчески идеи!”

Categories: Общество

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4