Искат затваряне на софийския зоопарк

Искат затваряне на софийския зоопарк

Протест с искане за затваряне на софийския зоопарк се очаква утре, неделя, от 12:00 часа на обяд, научи Витоша нюз. Протестът ще се проведе на Централният вход, който се намира откъм бул. „Симеоновско шосе”, а част от мотивите на организаторите от Български вегански съюз са условията, при които са поставени животните, както и “многото и потресаващи скандали”:

Преди години избягаха цяло стадо бизони от Софийския зоопарк

През 2014 г. тигър от Софийския зоопарк неочаквано се разходи на свобода, заради небрежен служител, който не затворил добре клетката му. 

През 2010 г. глутница озверели кучета се промъкнали в столичния зоопарк и разкъсали до смърт осем муфлона, четири елена и една сърна. 

Условията са ужасни. Животните са принудени да живеят в затвор без каквато и да е вина в супер мизерни и окаяни условия. Всеки който е ходил там знае за проблема. Организираме този протест с искане зоопарка да бъде затворен. Разчитаме да ни подкрепят колкото се може повече хора за да покажем, че София не иска зоопарк, че пленените животни трябва да бъдат незабавно освободени и пуснати в защитени паркове (част от техните хабитати), където ще имат километри площ, а състоянието и адаптацията им ще се следи 24/7. Елате и ни подкрепете!, споделят още организаторите на протеста. 

Categories: Общество

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4