Ужас в Люлин! Откриха мъртъв участник в “Съдебен спор” (ВИДЕО)

87-годишен мъж, който тази събота трябваше да участва в предаването “Съдебен спор” по NOVA, беше открит мъртъв в жилището си. Стефан Янев имаше претенции към дъщеря си Мария Янева, която не плащала режийни сметки в съсобствения им апартамент. Неговият казус беше делото, което щеше да бъде разгледано на 17 февруари.

По време на подготовката на предаването стана ясно, че Мария и съпругът й са силно религиозни и имат три дъщери – на 13, 14 и 18 години, които никога не са посещавали училище. Родителите не позволявали на момичетата да общуват с хора и ги държали заключени в една от стаите на апартамента.

Съседи на семейството заявиха, че след заснемането на репортажа на главния редактор Жоро Игнатов, дъщерята на Стефан Янев упражнила физическо насилие срещу него и се заканила, че ще го убие. Екипът на “Съдебен спор” сигнализира институциите и със съдействието на дежурен прокурор и полиция жилището бе отворено в четвъртък, 15 февруари, но вътре не бяха открити хора. Възрастният мъж е в неизвестност от 12 февруари.

В сряда следобед, 21 февруари, около 17:00 часа в собствения му апартамент е открит трупът на 87-годишния Стефан. 
От предаването се разбира и че старецът често е ставал жертва на побой от страна на дъщеря си. На тв записа Мария Янева е видимо нервна и истерична.
Съкооператорите казват още, че излизат със страх от домовете си и се опитват да не засичат Мария по стълбището, тъй като е агресивна и ги заплашва с побой и убийство.

Често се чуват викове от апартамента на Янев и заради това са подавани сигнали до полицията. Въпреки неколкократните оплаквания, няма своевременна ответна реакция от страна на властите. Съседите определят дъщерята на Янев като психически лабила и избухлива жена.

Освен това имат подозрения, че за известно време пенсионерът е изгонен и живее в ниша в един от коридорите на блока, където складира и част от дрехите си.

Мария и Свилен са задържани, а децата са изведени от дома им. Тъй като най-голямото момиче е пълнолетно, в момента то се намира в 9-то РПУ в София. По-малките деца са предадени на социалните служби, временно настанени са в специализиран дом. И трите деца са без абсолютно никакви лични документи, освен актовете им за раждане, и са напълно некомуникативни.

По случая е образувано досъдебно производство, а работата по разследването на престъплението и разясняването на обстоятелствата около смъртта на Стефан Янев предстои.

Междувременно от Съюза на църквите на адвентистите от седмия ден излязоха с официално становище, в което категорично отричат твърдението, че родителите са от тяхното паство. Съюзът допълни, че не е изключено Мария и Свилен да са присъствали на техни богослужения, но проповедите са отворени за всички, които желаят да ги посетят.

Видео от предаването вижте – ТУК

Снимки: nova.bg, Съдебен спор


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4