Разчетоха Тайната книга на Богомилите!

Професорите по Англосаксонска история в Университета в Кеймбридж Пол Ръсел и Мирия Уилямс успяха да разбулят вековната тайна, царяща около Тайната книга на богомилите.

Изучавайки един от най-древните английски текстове – Черната книга на Камартен, посветена на митичния владетел на Британия Крал Артур, те успели да открият умело скрити пасажи с послания от свещената книга за богомилите.

Черната книга на Камартен е писана преди повече от 800 години от група уелски монаси, посветени в тайнството на зародилото се по българските земи учение.

Докато изучавали текста, двамата учени се натъкнали на трудно забележима странност на страниците. На места между редовете имало по-голямо разстояние, където личали бледи оттенъци, наподобяващи букви.

Ръсел и Уилямс подложили древния ръкопис на специален анализ с ултравиолетови лъчи. Изненадата им била огромна, когато се оказало, че празните редове били изписани с невидимо мастило. Скритият текст се оказал пророчество за бъдещето, написано в стихотворна форма.

Текстът ясно цитира и описва богомилите – просветените. По времето, когато Черната книга била писана, учението на поп Богомил било най-бързо разрастваща се религия на Стария континент, но представителите му все още не били така жестоко преследвани и убивани.

Пророчеството обаче предсказвало, че това ще се случи, както и станало близо един век след това. Текстът описвал богомилите като най-чистите християни и призовавал хората да вярват и почитат Бог без посредници.

Текстът дори имал пасаж специално посветен на България, която е и люлката на богомилството: От сърцето на земята на Просветените, както са наричали богомилите, ще се зароди щастието на новия свят, след като тежката прокоба се вдигне (премине) и всички мъки и терзания на богоизбраните преминат.

Редица експерти смятат, че територията на страната е уникална поради факта, че през нея преминават най-много енергийни полета и пресечната им точка е точно в центъра на България. Точно и заради това движението на богомилите се е зародило тук.

Източник: Съновник.бг


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4