Стойка Кръстева е №1 в Локо (Сф)

Стойка Кръстева е №1 в Локо (Сф)

Двукратната европейска шампионка по бокс и световна вицешампионка за жени от 2018 г. Стойка Кръстева получи наградата Спортист на 2020 година на ОСК „Локомотив“ София. Президентът на клуба Даме Стойков й връчи специалния плакет на церемония в Пресклуб „България“.

Олимпийската ни надежда на ринга за Токио в кат. 51 кг бе на крачка да спечели квота на квалификационния турнир в Лондон през март миналата година, но състезанието бе прекъснато преди ¼ финалите заради пандемията от КОВИД-19.

През есента Стойка Кръстева грабна златото на силния международен турнир „Балкан“, като на финала победи действащата световна шампионка от Турция. Стойка сподели, че сега се чувства колкото близо, толкова и далеч от финал на Олимпийските игри. Важно е първо да си свърша работата на олимпийската квалификация, след това и на Олимпийските игри, подчерта шампионката. Искам медал не просто за себе си, а заради огромния труд на всички, които се грижат за мен, каза шампионката.

Наградата за най-перспективен млад състезател заслужи европейският шампион по бокс за юноши Кристиян Цветанов, който в „Нощта на шампионите“ бе удостоен с приза „Най-добър млад спортист на България до 16 г“. Момчето си пожела да дублира титлата си от европейското първенство и един ден да спечели медал на Олимпийски игри.

Борислав Георгиев – личният треньор на Стойка Кръстева и на Кристиян Цветанов – взе наградата за треньор на годината на ОСК „Локомотив“ София. Той благодари на своите колеги, с които са в един екип и са неделима част от успехите, за които получава признание.

Известният специалист по карате Спас Спасов бе зарадван с наградата за най-дългогодишен действащ треньор на клуба. Специалистът, когото около 5000 души в света наричат сенсей, призна, че иска още дълго да продължи работа и посъветва всички да следват принципа на акулата: постоянно движение, за да има кислород и да има живот.

Даме Стойков поздрави състезателите и треньорите на ОСК „Локомотив“ (София) и им пожела здраве и успех през 2021 г. В клуба има 16 вида спорт, които се развиват и резултатите го доказват. Преди година бяха възстановени женският волейбол и мъжкият баскетбол. “Над 1700 деца тренират на стадион „Локомотив“, похвали се Даме Стойков, който пое клуба преди 8 години в отчайващия вид на развалина със запечатани зали от Столична община. Стъпка по стъпка базата бе ремонтирана. Възстановено бе и спортното училище, в което вече се подготвят 430 деца. В ход е процедура за изграждане на многофункционална спортна зала с 1500 места. Целта ни е да имаме изцяло завършен спортен комплекс.”

Categories: Райони, Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4