Снегът пак сложи крак на футбола, отлагат мачове

Времето отново си направи лоша шега с футбола у нас. Има огромна вероятност целият 15-и кръг от столичната АОГ и 10-ият от ОФГ да бъдат отложени. Това научи “Витоша Нюз” от свои отлично информирани източници. Причина за това станаха лошите атмосферни условия в столицата и областта.

От вчера зимата на практика се завърна. Натрупаната снежна покривка не позволява провеждането на футболните срещи. Очаква се утре от Зоналния съвет на БФС – София да обявят официално за отлагането на срещите през уикенда в АОГ и ОФГ. Няма да се играят и двубоите от столичните първенства в детските и юношеските групи. 

Все пак е възможно да се проведат няколко срещи на терени, които позваляват това и ще бъдат изчистени. Такива са най-вече изкуственото игрище на стадион “Локомотив”, където Люлин е символичен домакин на Орловец (Кокаляне), и в Драгалевци, където пък Левски-Раковски приема Обеля.

На останалите терени едва ли домакините ще се справят с тежката задача да почистят терена в задоволително състояние. Но да видим…

Междувременно вече е ясна и датата на дербито на Южната група. Една среща вече беше преместена за друга дата. Гранит (Владая) посреща Витоша (Бистрица) на 1 април (неделя) от 13:00. По план сблъсъкът трябваше да се проведе на 25 март. Седмица по-късно и двата тима почиват по програма и днешната промяна няма да доведе до нови нежелани размествания в календара.

Синоптиците предвиждат за София в събота и неделя периоди без или такива с по-слаби валежи от сняг, но без да натрупва нова снежна покривка. Прогнозата е за студ и дъжд. Температурите ще бъдат от -5 до 6 градуса. В цялата страна през уикенда ще е облачно и дъждовно. Такова ще е времето и в началото на следващата седмица. Чак в сряда се очаква дъждовете почти навсякъде да спрат.

Както е известно, първият пролетен кръг в мъжкия футбол (Четвърта дивизия) в столичната АОГ, който трябваше да се проведе на 4 март, вече беше отложен за по-късна дата. Отново лошото време стана причина за това. Сезонът в ОФГ още не е започнал. Първият кръг по програма стартира утре.

Сега обаче природните стихии отново причиниха проблеми. Това повторно отлагане ще затрудни изготвянето на програмата до края на редовния сезон.
По всяка вероятност отложените два кръга (ако приемем, че 15-ият стане такъв -б.р.) ще станат “междинни” и ще се проведат през делнични дни – в две поредни сряди. Това ще доведе до ядове и на ръководителите на отборите, защото всички техни състезатели са аматьори, повечето работят или са студенти, а играят футбол в свободното си време.
До края на редовния сезон остават още 8 кръга. Последният е по програма на 20 май. До тогава трябва да са изиграни абсолютно всички срещи.

После предстои финал за определяне на столичен първенец. В него ще се срещнат първенците от двете столични АОГ. При всички случаи времето притиска всички – и хората от ЗС и от клубовете…

Ето кои срещи трябва да се играят през уикенда 24-25 март 2018 г.:

АОГ – Север, 15-и кръг
Неделя, 25 март, 15:00 часа:
Левски (Чепинци) – Надежда (Доброславци)
Спартак (Подгумер) – Сокол (Негован) – от 11:00 часа
Мрамор – Въстаник (Войнеговци)
Кремиковци – Житен
Изтребител (Иваняне) – Вихър (Требич)
Банкя – Локомотив – БДЖ

 

АОГ – Юг, 15-и кръг
Неделя, 25 март:
От 15:00 часа
Люлин – Орловец (Кокаляне) (на стадион “Локомотив”)
 Урвич (Панчарево) – Урвич (Долни Пасарел)
Гранит (Владая) – Витоша (Бистрица) II (на 1 април, от 13:00 часа)
От 18:00 часа:
Левски-Раковски – Обеля (в Драгалевци)
Почиват Железница и Академик.

 

ОФГ – Запад, 10-и кръг
25 март, неделя, 11:30 часа:
Зенит (Церово) – Спортист (Своге)
От 15:00 часа:
Ком (Годеч) – Торнадо (Безден)
ОФК Костинброд 2012 – Драгоман
Искър (Лакатник) – Спортист (Драговищица)
Петърч – Искра (Искрец)

 

ОФГ – Изток, 10-и кръг
24 март, събота:
От 11:00 часа:
Правец – Левски (Елин Пелин)
От 15:00 часа:
Ракитин (Трудовец) – Бенковски (Костенец)
Звездец (Горна Малина) – Рилец (Говедарци)
Мирково – Мътивир (Ихтиман)
25 март, неделя, 15:00 часа:
Спортист (Нови хан) – Пирдоп

Снимка: Георги Алексиев


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4