Над 180 машини и 1022 души чистят снега в София

Над 180 машини и 1022 души чистят снега в София
Не е спирала работата по почистване на основни трасета, улици и булеварди, по които се движи градския транспорт в София във връзка с подължаващия снеговалеж, съобщиха за “Витоша Нюз” от Столична община.

Над 180 снегопочистващи машини са на терен. Извършва се разпръскване на смеси срещу заледяване и избутване на снежна маса. Почистваща техника навлиза и във вътрешно-кварталните. Работи се в районите Триадица, Оборище, Лозенец, Нови Искър, Панчарево и Слатина.

Почистват се подходи към пешеходните подлеци, спирки на градския транспорт и тротоари. По данни на фирмите, ангажирани с дейностите, на терен работят 1022 души. Повечето от тях са ангажирани в ръчното почистване на пешеходните пространства.
Градският транспорт се движи при зимни условия. Временно поради затруднения беше нарушен графика в движението на трамвайни линии 3, 6 и 11. Напомняме на шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия и да карат със съобразена скорост. В Кризисните центрове на Столична община са приети 186 души, останали без дом. Те получават подслон и храна. Центровете работят денонощно.

Гражданите могат да подават сигнали на 112 и в контактния център на Столична община на тел. 0700 17 310.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4