Боби Михайлов: От опозицията не виждам идеи, а само плюене (ВИДЕО)

Боби Михайлов: От опозицията не виждам идеи, а само плюене (ВИДЕО)

Президентът на БФС Борислав Михайлов отговори на журналистическите въпроси след заседанието на Изпълкома. Той отказа да коментира другия кандидат Любослав Пенев.

“Няма да коментирам опозицията. А и аз не съм видял идеи, а само плюене. Няма да коментираме, готвим се за Конгрес и да го спечелим, защото смятаме, че сме заслужили.

От бюджета увеличение от 63% без класирането на националния отбор е нещо огромно, това показва работата на БФС. Говорихме си за наши идеи, подчерта Михайлов.

Относно състава на Изпълкома…Ще разчитам на по-голямата част, на самия Конгрес ще имам готовност с по-голям брой кандидати за членове на Изпълкома и ще проверя и със самите делегати някои основни неща, присъствието на различен тип хора в Изпълкома, все още не съм готов с това. Сега се концентрираме върху Изпълкома. В рамките на този Изпълком ще има промени със сигурност.

На Конгреса ще се гласува 4-годишен бюджет, всички делегати ще бъдат запознати. Този бюджет се гласува на Конгреса. Очакваме ръст във всяка една от тези 4 години. По-голям ресурс ще вкараме заедно с УЕФА в инфраструктурни проекти в полза на по-малки места и клубове. 2 милиона за детско-юношески футбол. Ще помагаме не само да изграждаме сгради, започнахме терени в “Надежда”, във Видин. Ще инвестираме по места за така наречения масов футбол. Клубовете ще са радостни, споразумяхме се с фирмата, държаща телевизионните права да изплатят вноската от февруари още сега, за да подпомогне клубовете, които са на подготовка. Ще платят сумата до една седмица, за да са още по-спокойни. Ще имат добър финансов ресурс за старта на сезона и за подготовката.

До 7 февруари трябва да се знаят всички кандидатури и спрямо правилниците да се види кои са изрядни. Конгресът преценява коя кандидатура е законна. Комисията разглежда само документите. Комисията докладва, ако има проблеми в документите на всеки един от кандидатите. След това Конгресът решава кой е редовен и кой не. Не мога да забраня да ме издигат, няма лимит. Трябва да има поне една кандидатура. По устав клубът издига кандидат. Това е позиция на клуба. Фенове, медии не печелят Конгреси. Издигането на една кандидатура се издига от клуба. Това не е моя работа.”

“Крайният срок за внасяне на документи за участие в Конгреса е 1 февруари. По устав е нужно това да се случи две седмици по-рано, за да има съответната комисия необходимото време, за да разгледа документите внимателно, както и да събере цялата нужна информация. Комисията не може да допусне или спре даден кандидат до Конгреса. Тя може само да заяви своето становище. Крайното решение обаче е на делегатите. Дали те ще се съобразят с нейното становище, или не, няма как да знаем. До момента има две официални кандидатури – на Борислав Михайлов и на Ивайло Дражев”, каза заместник-изпълнителният директор на БФС Павел Колев.
– Кандидатурата на Михайлов днес беше издигната от Славия, Пирин (Разлог) и Места (Хаджидимово), освен Левски, който стори това ден по-рано. Това са двете кандидатури, но има още време.”

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4