Покъртителна история преди Коледа (СНИМКИ)

Историята на семейство Маркови е достойна за филм. Филм, ама от тия, които стягат сърцето, а сълзите сами потичат. Не можеш да ги спреш. Ако си човек.
Разказва ни я Стефан Грънчаров от София.

Петко Марков е 66 годишен пенсионер, има присъдена от държавата инвалидна пенсия. Загубил е двете си китки при трудова злополука. Той и съпругата му – пенсионер с малка пенсия, издържат цяло многолюдно семейство. Имат три внучки – на 19, 16 и 11 години. Майката на Моника и Ванеса загива преди три години. Двете внучки получават пенсия от майка си 117 лв., а Ванеса е също инвалид и получава минимална инвалидна пенсия. Бащата на двете момичета се жени повторно и има дъщеричка на 11 годинки. За съжаление той има и сърдечни проблеми и заради това се нуждае от непрестанно лечение. Освен всички неволи семейството е в непрестанна битка с “Топлофикация ЕАД” и “Софийска вода” АД. Монополистите непрестанно измислят всякакви нови и нови дължими суми (надчисляване на сметки, несъществуващи такси и други), като по този начин допълнително тормозят семейството. Тежко, тягостно и безнадеждно ли ви изглежда историята дотук? Сигурно е така, но за щастие се оказа, че има и хора, готови да помогнат на хората в беда.

Говоря за момчетата и момичетата от ВМРО – София. Ето как те обясниха своята благородна акция:
Днес зарадвахме още едно българско семейство, което се намира в тежко положение. Зарадвахме го с коледни подаръци, които поне малко да стоплят сърцата на хората. Става дума за семейство Маркови от столичния квартал “Света Троица”. За да внесем поне лъч светлина в живота на семейство Маркови подарихме скромни подаръци за трите внучки, за да могат да прекарат поне една малко по светла Коледа. На дядо Петко дарихме икона с братята Св. св. Кирил и Методий, която да го закриля него и цялата му челяд. Общинският съветник Димитър Антов обеща да помогне в борбата с монополите, които се опитват да ограбят всяко българско домакинство дори и в навечерието на светлите християнски празници.”
Как да не повярваш в доброто у хората? Нали така, Човеци?
%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%ba%d0%be%d0%b2-2%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%ba%d0%be%d0%b2-3%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%ba%d0%be%d0%b2-4

Снимки: Стефан Грънчаров, организационен секретар на ВМРО – София


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4