Дадоха на съд СЕМ

ВМРО ще обжалва решението на Съвета за електронни медии (СЕМ) за даване на лиценз на БНР за програма на турски език за радио „Кърджали“.

Това решение взе днес СЕМ на свое заседание. На него участваха едва четирима от членовете му, част от които са с изтекъл мандат.

Представители на ВМРО, водени от секретаря на партията и народен представител Юлиан Ангелов, присъстваха на заседанието. Те отново настояха за оставките на председателя на СЕМ Георги Лозанов и на директора на БНР Радослав Янкулов. Чуваха се призиви „Долу ДПС“ и „Национални предатели“.

На днешното заседание на СЕМ не дойдоха представители на БНР. Напомняме, че от националното радио трябваше да аргументират искането си за лиценз. Явно решението е било предрешено, е коментарът на ВМРО.

Ангелов категорично заяви, че решението на СЕМ ще бъде обжалвано. Той сподели, че се надява на обективност от съда, за да отсъди в полза на българския народ.

Народният представител изтъкна, че ако има нужда от разкриване на нови регионални центрове на БНР, то това следва да стане в Северна България, тъй като има диспропорция. В момента регионалните центрове в Южна България са много повече, отколкото в Северна, където са само два. Такива например липсват в Русе и Велико Търново, посочи Юлиан Ангелов.

От ВМРО напомнят, че предложението на БНР за лиценз е направено без обществено обсъждане и в никакъв случай няма консенсус сред хората по него. Така БНР задължава българските данъкоплатци да дават пари за нещо, с което не са съгласни.

Народният представител от ВМРО е категоричен, че това решение на СЕМ обслужва интересите на ДПС и Турция.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4