Гонзо постави три цели пред Люпко (ВИДЕО)

Левски представи новия си старши треньор. Легендата Люпко Петрович подписа контракт за 1+1 сезона.

“Благодаря на Левски, че ме ангажира и ми дава нов шанс да се докажа. Благодаря и на Стойчо Стоев (обърка името му на Стойчо Стоилов – б.р.), за това което е направил за нас през този период. Нашите цели са да печелим титли и купи и да се доказваме в Европа.

Знам какво е Левски още от първия си престой тук. Това е клуб с най-много фенове в цяла България. Клубът търси успеха винаги, феновете искат от треньора да се печелят титли, да се побеждава, да се доказваме в Европа. Това е Левски”, започна 69-годишният Петрович.

“Мисля, че няма да съм за кратко в тима. Смятам, че ще имаме успехи, което означава, че договорът ми ще бъде удължен автоматично с още една година.

Аз ще се постарая в максимална степен да работя, за да постигна тези цели, да задоволим всички изисквания на феновете на Левски в България. Смятате ли, че второто място е успех за Левски?

Мисля, че най-добре познавам професията „треньор“. За да бъде прав футболният треньор, той трябва да побеждава. Тази мисъл чух и запомних от моя идол Йохан Кройф.

Треньорът поема отбора и заедно с това отговорността, няма оправдания в селекцията. Ако вижда, че няма отбор, който е според неговите възможности, няма смисъл да поема съответния тим.

Левски има една добра основа от отлични млади играчи. Това е база, от която може да се тръгне. Ще привлечем двама чужденци, но и от България има добри футболисти. Можем да привлечем трима от “А” група. Мисля, че можем да успеем. Ще бъде необходимо да положим много труд”, каза още Петрович.

„Имаме твърде млади и перспективни треньори – Топузаков, Букарев (произнася го Бакариев – б.р.), Захариев, Роко (Перота – б.р.) и Екимов. С всички ще работя, имам доверие в тях. Ще се постарая Топузаков и Букарев (отново Буки го нарича Бакариев – б.р.) да станат добри треньори, ще се постарая да предам уменията си именно на тях.

Да напомня, че през последните години, когато бях треньор на Станимир Стоилов, вечер когато пием кафе, той всичко отбелязваше, така трябва да действа истинският треньор. Наистина успя в кариерата си. Това е моята максима, ученикът трябва да надмине учителя си. Работих и с Георги Дерменджиев, който е треньор за уважение“, продължи новият треньор на Левски.

– В последните два мача със Славия и Берое ще се опитам да подготвя тима за старт в европейските квалификации. Първите мачове са на 30 юни и това ще бъде за нас възможност да проверим играчите и да се подготвим.”
Спортният директор на клуба Георги Иванов постави три цели пред ветерана. “Люпко Петрович няма нужда от представяне. Всички знаете кой е той. Мисията е да стане шампион, да вземе купата и да се представи добре в евротурнирите.

Това е човекът, който дойде и донесе успехи в Европа. Той вкара манталитет на победители при първото си пристигане в Левски. Смятам, че с опита си и с всичко, което е видял във футбола, ще бъде много полезен на отбора”, допълни Иванов.
Снимка: LAP.BG

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4