Сините легенди: Случващото се в Левски е престъпление!

vitoshanews.com потърси за коментар легендарни бивши футболисти на Левски. Ветераните бяха помолени да коментират случващото се в любимия им клуб.

Цветан Веселинов – Меци:
Да не станем по-зле и от ЦСКА

Следя с тревога случващото се в Левски. Не може да се мълчи вече. Няма за какво да си траем. Трагедията, кризата обаче започна доста по-отрано. „Кучето е заровено“ в предишните сезони, в решенията на предишните ръководствона клуба. Проблемите се натрупваха с години. Дали отиваме по пътя на ЦСКА ли? Към фалит и към окръжната група? Виж, аз се плаша да не станем и по-зле от тях. Честно ти казвам.  Ако ни пратят да играем по селата и да почнем от начало, не е проблем. Поне аз не виждам такъв. Да не ни отнемат името, емблемата и знамето и да стане пожар отвсякъде? Да не изтрият обаче клуба ни, да го заличат напълно. От това се опасявам. Това е лошото. Защото Левски винаги е имал много приятели, но и много врагове. Колко пъти се опитваха да ни убият през годините?

Георги Цветков – Цупето:
Всички левскари сме в стрес, не знаем какво става
Притеснен съм, разбира се. Не отиват на добре нещата. Че е лоша ситуацията, лоша е. Трудно могат да се оправят нещата. Просто не знам…не знам какво да ви кажа. (Мълчи дълго). Много е неприятно. Направо не ми се мисли. Главата ми е пламнала през последните дни.  Дали отиваме по пътя на ЦСКА ли? Май натам отиват нещата – към фалит и към окръжната група. Смяхме им се на цесекарите, а сега и ние дойдохме на техния хал. Те поне се върнаха в „А“ група, макар и с лиценза на Литекс. И ние можем така да сторим, ама не виждам с кого да се обединим. Просто сега всички левскари сме в стрес. Постоянно ме питат бивши колеги, приятели, комшии и дори непознати хора по улицата: „Бате Гошо, какво става с Левски“? А аз не знам какво да им отговоря. Спас Русев не искам да го коментирам. Той хубаво пое клуба през лятото, но явно някои стари задължения са останали скрити от него. Постепенно излизат едно по едно нещата и  той заради това се е одръпнал. Не знам. Дано се развият благоприятно събитията за Левски.

Петър Курдов:
Омръзна ми да съм прав, защо обаче само Русев да обира пешкира?
От близо 4 години говоря непрекъснато за проблемите на Левски. Алармирах за ситуацията на „Герена“, която хич не отиваше на добре. Кой ми обръщаше внимание? Явно нямаше кой да ме чуе или просто така им отърваше. Все аз излизах „черната овца“. Аз им бях виновен, че им казвам истината в очите. Омръзна ми да съм прав. Левски го е имало преди това, имало го е и без тези, и без предишните, и без нас- старите кучета. Левски ще го има винаги. Нека това им стане ясно на душманите. Изпълнителният директор, забравих му името, гарантира, че клубът е обезпечен до юни месец. До лятото много вода има да изтече, много работи могат да се случат. Едно нещо не разбирам обаче: как може тези т.нар. „акции“ да се хвърлят като опаковки от шоколадови бонбони? Това е много несериозно и обидно. Няколко думи и за Спас Русев и за хората около него. Малко е недостойно по средата на сезона да си вземеш шапката и да се махнеш, да хвърлиш кърпата. Така не се прави, просто не се прави. Обаче и феновете поставят условия, с които аз определено не съм съгласен. Трудно запалянковците ще могат да издържат клуб като нашия.Това не е Левски (Карлово), а Левски (София). Аз се питам и нещо друго: „Защо само Русев трябва да обира пешкира?“. Къде бяха предишните босове? Къде беше Тодор (Батков – б.а.), къде беше този …Иво Тонев? Може ли в клуб като синият да има такова огромно текучество на футболисти? „По 20-30 души на сезон се извървяха и разходите да са 12-14 милиона всяка година“- цитирам бившия премиер Бойко Борисов.  С много хора, обичащи Левски, сме си говорили. Този отбор може да играе и без треньор и пак ще завършва на второ място.

Дали отиваме по пътя на ЦСКА ли? Към фалит и към окръжната група? Мисля, че това няма да се случи. Оптимист съм в това отношение. Нека да отминат изборите и ще видите, че нещата ще придобият положителна развръзка. Лошото е, че левскарската общност вече е разделена. Но си мисля, че както са разделени, така ще се съберат само за два часа. Важното е сега отборът да запази самообладание, всички в клубада си гледат задълженията. Има пред тях поставени цели. Моментът е тежък ца цялата левскарска общност. Да, ситуацията в момента изглежда много шокираща. Както се казва, до края на шампионата трябва да се стегнат, защото ги чувам, че щели да стават шампиони, ще стават, ще струват, а това са празни приказки, врели-некипели. Дано да започнат и да бият, защото ако продължават да падат като в Благоевград, нещата тогава наистина ще излязат извън контрол. Аз обаче съм оптимист. Само Левски!

Милен ДИМИТРОВ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4