Популярни лица се включиха в “Северна София чете, пише и рисува”

В четвъртък (19 май 2016 г.) популярни хора от тв екрана и медиите ще се включат в литературно четене, посветено на 24 май – Ден на славянската писменост и култура.

Събитието е част от проекта “Северна София чете, пише и рисува”, организиран от “Витоша Медиа Груп ООД”.

Известните ще бъдат предвождани от тв водещия и шоумен Ники Кънчев.
Те ще запознаят децата с личностите и делото на светите братя Кирил и Методий. Ще прочетат и знакови произведения, с които отраства всеки български ученик.

Освен литературното четене 3 D дизайн специалисти ще проведат 3D уъркшоп и демонстрация в компютърната зала на училището.

Специалисти изкуствоведи са основна част от нашето жури, което ще оцени детските рисунки от протичащия паралелно конкурс. Учениците от 3-и и 4-и клас на 98-о начално училище участват и в конкурс за есе на тема “24 май”.

За учениците и техните родители са подготвени и много приятни изненади.

Проектът цели да повиши социалната значимост на изкуствата и културата в столицата, чрез осъществяването на редица културни прояви насочени приоритетно към кв. Илиянци. В него вече участват децата от началното училище в квартала – 98 НУ „Св. Св. Кирил и Методий”, както и техните семейства. Заложени са различни типове културни дейности, които да приобщят и разширят максимално широк кръг от публики. Целта е да се осъществи отваряне на културната сцена в района като се привлече най-младата целева група – децата. Проектните дейности позволяват участието на различни социални групи. Голяма част от предвидените събития включват промотиране и работа, свързана най-вече с информираност чрез целева офлайн (печатна) и онлайн (интернет) кампания.

ПРОГРАМА “Северна София чете, пише и рисува” – месец май 2016 г.:

05.05.2016 г. – Срещи в училището, читалището и обществеността в кв. Илиянци и разпространение на рекламни материали

19.05.2016 г.
09,30 – 12,30
Литературно четене с ролеви игри, литературни коментари и дейности за деца, подплатени с много поощрителни награди. Знакови произведения ще прочетат популярни личности, начело с тв водещия Ники Кънчев.
10,30 – 12,30
3D уъркшоп и демонстрация

Литературното четене и 3D – демонстрацията ще се проведат в класните стаи и компютърната зала на училището.

24.05.2016 г.
– Официално награждаване на отличилите се ученици в конкурсите за есе и рисунка на тема 24 МАЙ

-Изложба на детски рисунки
-Показване на най-добрите есета

Награждаването и изложбата ще се проведат в двора и в салоните на училището.

Партньори в проектните дейности на “Северна София чете, пише и рисува” са:

Народно читалище „Отец Паисий – 1930” в кв. Илиянци

98 НУ „Св. Св. Кирил и Методий” кв. Илиянци, което обучава деца от 1-и до 4-и клас, както и подготвителни групи. Мисията и целите на училището са: формиране на общочовешки и национални ценности; развитие на индивидуалността и стимулиране на творческите заложби; формиране на отговорни личности, подготвени да изпълняват социалната си роля в обществото; училището успешно е реализирало редица проекти на територията на кв. Илиянци и гр. София

Сдружение Фуутура – сдружение за развитие на спорта и спортната култура, което работи предимно с деца и юноши в развитие на техните заложби в областта на спорта и в областта на повишената им здравна култура. През 2014 година сдружението изпълнява проект към СО – програма Спорт като основните дейности отново включват работа с няколко столични училища и създаване на условия за пълноценни и ползотворни занимания за децата, както в учебно време (в часа по физическо възпитание и часа на класния ръководител), така и в свободни от учебни занимания часове. Сдружението осъществява и проекти на международно ниво чрез програмите Еразъм +, Euromed и др.

Сайтът www.vitoshanews.com ще бъде медиен партньор на всички проектни дейности чрез специализираните му рубрики “Общество” и “Култура”, както и чрез културен календар на столицата.

Проектът е финансиран от Столична програма „Култура” на Столична община за 2016 г.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4