Наджи Шенсой поема Левски?

Наджи Шенсой е най-вероятният нов старши треньор на Левски, научи “Витоша нюз”.

Косоварят вече е дал съгласието си пред ръководството на “сините” да смени на поста Стойчо Стоев, който беше уволнен днес. Засега именно той е с фаворит №1. Преговори са водени още с Петър Хубчев, Димитър Васев, испанец и украинец. В публичното пространство, както винаги, се завъртяха имената и на Велислав Вуцов, Емил Велев и Люпко Петрович.

Шенсой има славата на един от най-големите ексцентрици в нашия футбол в момента. Спецът пое Пирин през есента, когато “орлетата” бяха на последно място в класирането и на практика ги спаси от изпадане в “Б” група.

Специалистът е отлично познат от престоя си у нас, тъй като бе помощник в Славия още преди десетина години. След това бе начело на Беласица, Пирин, Вихрен и Локомотив (Пловдив). След като през 2009 година си тръгна от Пирин, косоварят работи последователно в Азербайджан, Албания и Турция. За последно Шенсой бе помощник в турския Генчлербирлиги.

На “Герена” Наджи ще доведе със себе си като помощници Стефан Гошев и Добри Митов. От стария щаб на Стоев ще останат треньорът на вратарите Валентин Захариев и Елин Топузаков.

“Преговаряме с треньори и се надявам да представим новия наставник в понеделник. За да се спре със спекулациите, ще кажа, че треньорът ще е чужденец, а не българин. Не е коректно да го казвам днес, тъй като все още не сме уточнили параметрите”, каза Георги Иванов-Гонзо на пресконференция днес на стадион “Георги Аспарухов”.

“Идеята бе Стойчо Стоев да изкара до края на сезона. Но след днешния разговор се разбрахме да остане само за Пирин. Стоев не е освободен заради загубата от Локо Пд. Моето предложение бе друго, но това бе решението на Управителния съвет”, каза още Георги Иванов.

“Всеки път, когато се сменя треньор в Левски, знаем, че интересът е голям. За мен денят днес не е добър. Като спортен директор на Левски и представител на клуба изказвам благодарност на Стойчо Стоев за тази година и половина. Имахме тежки моменти. Радвам се, че оставихме Левски в добро положение. Всички сме благодарни за това, което той направи. Знаете през какво минахме, започнахме с десет души, а сега Левски показва добра игра. За мен е огорчение, че Стойчо Стоев си тръгва. В крайна сметка това е във футболния живот”, допълни още спортният директор на “сините”.

По ирония на съдбата Левски гостува именно на Пирин в поредния кръг от първенството.

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4