Тигрите на Бойко чакат Локо (Сф) на финала

Тигрите на Бойко чакат Локо (Сф) на финала

Вторият отбор на Витоша (Бистрица) ще се изправи срещу Локомотив (Сф) на финала за определяне на столичен първенец.

Именно “първенец” е точното наименование на титлата, за която се борят двата отбора, а не както погрешно пишат някои колеги “шампион”. Според нормативната уредба на БФС шампион може да бъде само отборът, спечелил първото място в ЕЛИТНАТА дивизия на първенството. Така че КОРЕКТНОТО название на тимовете, завършили на първо място в отделните ешелони на българската футболна пирамида, би било именно ПЪРВЕНЕЦ, а не ШАМПИОН. Това уточнение беше нужно да се направи, за да се избягват в бъдеще подобни недоразумения.

Финалният сблъсък между Локо (Сф) и Витоша ще се играе идната неделя, 29 май, от 17.00 часа на стадион „Локомотив“. И двата тима преди това спечелиха своите групи, съответно СРГ-север и СРГ-юг.

Тимът от Бистрица е по-популярен като “Тигрите на Бойко”. В него играят предимно ветерани, много от които имат дълъг стаж и в професионалния футбол.

Най-колоритната компания в окръжната група се е събрала във Витоша. Това всъщност е вторият тим на клуба, по-силната формация (и по-млада) се подвизава в Югозападната “В” група под ръководството на Костадин Ангелов – Лаптопа.

Истинските “Тигри на Бойко” са водени от Ясин Мишауи. В тима са Георги Богданов – Животното, Чавдар Атанасов, Димитър Кръстев, Мариян Германов, Константин Николов и вратарят Димчо Митов. Човекът – клуб и играещ президент Сергей Ташков – Бейката продължава да дава всичко от себе си за успехите.

Победителят от неделния мач ще продължи напред в следващата фаза. Там предстоят баражи, които ще определят два тима, печелещи промоция за Югозападната „В“ група.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4