Цената на агнешкото върви нагоре

Според седмичен анализ на Министерство на земеделието и храните цената на агнешкото месо в страната се покачва. В големите търговски вериги поскъпването е с между 3,8% и 30 на сто. Повишение на цените е регистрирано в осем области, като най-голямо е в Хасково. Килограм плешка може да се купи най-евтино в Бургас, Сливен и Ямбол, а най-солено излиза в София. Агнешки бут пък се предлага в големите търговски вериги  само в четири области:  Велико Търново, Габрово, Ловеч и Плевен, като навсякъде е отчетено поскъпване спрямо миналата седмица. В по-малките магазини цената на бута също върви нагоре.

Статистиката показва още, че най-скъпо великденската трапеза ще струва в Благоевград, а най-евтино в Кърджали. За килограм козунак тази година ще се плаща по ок. 10-12 лв., а цената на яйцата върви нодолу преди празника и е отчетено поевтиняване с 1 до 3 ст. на брой яйце.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4