Има ли цензура за конгреса на БФС? Реакцията на БАСЖ

Сериозни съмнения за цензура и “цедка” на удобни журналисти се появиха в навечерието на VIII редовен конгрес на Българския футболен съюз.

Невероятно беше, че беше отказан достъп на доста медии до хотела, където ще се проведе форума. Скандално не бяха дадени акредитации на в. “Тема Спорт”, Би Ай Ти, livesport.bg и др. Това е нещо безпрецедентно. Дори и в най-мрачните години на социализма не сме били свидетели на подобна цензура.

“Такива порочни практики не са били факт дори и в най-мрачните години на социализма”, припомниха врели и кипели в занаята. От управата на БАСЖ побързаха да вземат отношение по проблема.

“Получените сигнали за отказ на акредитации на представители на български медии…са крайно обезпокоителни. Това са и ярки сигнали за опит за ограничаване на свободата на словото – основополагащата ценност за гражданското общество”, се казва в част от декларацията.

Ето и писмото на Асоциацията:

https://youtu.be/6SOzrMsqjoc


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4