Боримиров: Кой беше Ники Илиев?

Директорът на ДЮШ на Левски Даниел Боримиров отговори по доста остър начин на обвиненията, които получи от члена на УС на клуба Николай Илиев.

„Ама кой е този Николай Илиев, че нещо не мога да се сетя? В качеството на какъв ме критикува? Къде е бил през последните 25 години? Какво е работил за футбола? Аз присъствах лично на заседанието на Управителния съвет и не знам някой да ме е критикувал. Аз съм готов и не се притеснявам от нищо. Единствено мога да отговарям директно пред Георги Иванов, пред Николай Илиев не трябва да давам обяснение. Защо да го коментирам? Да, навремето беше отличен защитник, национален състезател, но след като спря с футбола заемал ли е някакъв пост? Не искам изобщо да коментирам думите му. За мен той е никой. Не виждам какво обяснение трябва да му давам“, каза пред “Витоша нюз” Боримиров.

Както е известно, преди два дни Ники Илиев отправи доста критики по адрес на Даниел и шефа на школата на стадион “Раковски” Станислав Ангелов.

„Относно някои неща от виждането на Станислав Ангелов, виждам за нереални. 450 деца, които се занимават с футбол на стадион “Раковски”. Неговата визия е да станат около 800. Не виждам на каква база в момента могат да се развиват качества на толкова много деца. Бях на различни конференции на детско-юношески школи, включително на стадиона на Арсенал бях на такова събиране на всички детско-юношески школи. Обикновено визията на тези отбори е да има около 180-200 деца в тези школи. Не виждам основа за развиване на тези 450 деца, а камо ли да станат 800-1000. Ако това е социална програма е едно, но когато мислим добрите футболисти от база “Раковски” да отиват на Герена, това няма как да стане“, заяви бившият защитник.

Относно идеите на Даниел Боримиров за развитие на школата на „Георги Аспарухов“, Ники Илиев коментира: „Мисля, че специално за концепция и визия за Герена също има какво да се желае и да се коментира. Затова решихме на следващото издание на Управителния съвет да бъдат отново извикани двамата и всички въпроси, които имаме да зададем, да бъдат зададени, за да погледнем още по-перспективно в близките години за развитието и доброто име на Левски. Дай Боже един ден да изкарваме толкова юноши и нашето златно поколение отново да се яви в първия отбор на Левски.“

„Ще ви кажа, че бюджетът на една силна школа в Европа, в Барселона бюджетът на школата е 10 милиона евро. Много сме далеч от тези неща, не само заради бюджета. Няма да може да стигнем 27-30% от бюджета на първия отбор, но се надяваме с този бюджет да можем да постигаме резултати. Не само ние, привържениците също искат колкото се може повече юноши да играят в първия състав на Левски.“

„Тези аргументи в голяма част не бяха поставени на масата. На следващия Управителен съвет трябва да се поставят по-подробно тези въпроси. И Станислав Ангелов, и Боримиров трябва да имат изготвени бюджети, за да може да се развие тази школа, да може да се види какъв бюджет да отпусне клуба, какви приходи може да се очакват. Има още неща, които да се изпипат. Не мога да кажа, че не сме доволни, но има още много неща, които трябва да чуем от тях.“, завърши Илиев.

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4