Иван Гемеджиев се раздели с футбола

Рилски спортист изпрати по възможно най-добрия начин клубната си легенда Иван Гемеджиев. Днес самоковци разгромиха с 6:1 подмладения състав на съседите от Ботев (Ихтиман) в последния 34-и кръг на Югозападната Трета лига.

Преди началото на мача деца от школата на Рилски връчиха цветя на Гемето, а в 63-ата минута той бе заменен от младока Кристиян Додов и обра овациите на 150-те зрители по трибуните на стадион “Искър”. Веднага след това ветеранът получи цветя и от приятелско семейство. 42-годишният нападател се сбогува със зеления терен след като бе част от Цар Футбол цели 28 години – от 1989 г. досега.

През последните минути в любимата игра Гемеджиев показа, че има на какво да научи младите. Гемето асистира на Петко Петков за първия гол в мача в 13-ата мин., извеждайки известния с прякора си Рамбо нападател зад защитата на ихтиманци. Прощаващият се с футбола офанзивен състезател бе замесен и в третото попадение в срещата в 22-ата мин. Той проби отдясно и подаде на Виктор Колев, чието центриране бе засечено с атрактивна странична ножица от Йоакин Ръсовски.

Преди това Ангел Максимов бе удвоил в 17-ата мин. с хубав удар от 20 метра и асистенция на Кольо Чахов.
Малко по-късно пък Росен Пътников си заби зрелищен автогол, засичайки с глава топката в далечния ъгъл на собствената си врата.

През второто полувреме с нови три гола във вратата на Ботев, дело на Йоакин Ръсовски, Виктор Младенов и Кольо Чахов, бе оформен крайният резултат – 6:1 за “оранжевите”, които прекъснаха негативната си серия от пет поредни поражения. Така възпитаниците на Петър Аджов се изкачиха с една позиция в класирането, завършвайки сезона на 9-о място.

 

Текст и снимки: vestnikpriatel.com

Geme 1Geme


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4