Сензационно: Появи се запис с гласа на извънземен (ВИДЕО)

В мрежата се появи видео, което според мнението на изследователи представлява аудиозапис на “първия контакт с извънземни”. The Sheivae Project отбелязва, че НАСА го е крила 4 години. Според авторите записът е попаднал в мрежата по погрешка. Контактът е бил осъществен през 2012 година чрез един от двата космически апарата Voyager, отправени в космоса през 1977 година с надеждата да бъде открит извънземен разум.Между звуковото изкривяване се чуват няколко фрази, казани от пришелец, който се казва Shevae. В тях той се представя, говори за това, че е получил съобщение и разказва, че е роден на далечно място.

Освен това извънземният, според версията на авторите на проекта, разказва за това, че “ние не сме сами” и съобщава за опитите си да научи език от нашата планета.

“Изгубих своята планета. Сега съм изследовател, пътешественик, създател. Вие сте моят първи контакт. Аз не съм враг. Дойдох с мир”, такива фрази произнася пришелецът.

Впрочем, британските издания обръщат внимание на това, че в записа има няколко несъответствия, а неговият произход остава загадка.

Както пише The Sun, един от интернет потребителите разказал, че за първи път е чул тази история още през 2011 г. от човек, който по-късно починал от рак.

Главният британски уфолог Скот Уоринг заявява, че е говорил с човека, който е съхранил записа от сондата, но не е успял да установи достоверността. Той отбелязва, че всичко това може да е истина, тъй като НАСА продължава да скрива находки от обществеността.

Други експерти се отнасят още по-скептично към записа, наричайки го фалшификация и добавяйки че “английският език не се явява езикът на Земята”.

Авторът на видеото пише, че е имало голям риск във връзка с разкриването на информацията.

“Аз работих с някои експерти, ние всичко изследвахме и аз реших да разкрия оригиналния материал. Тези гласови файлове бяха намерени в сондата. Вие можете да ми вярвате или пък не, това не е мой проблем, но моля, уважавайте работата ми и рисковете, които предприех.”

Превод и редакция: БЛИЦ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4