5000 евро за жени – учени

Българските жени учени имат по-малко от месец, за да се включат в надпреварата за 3 стипендии от по 5000 евро

Дамите ще могат да подадат заявленията си до 15 февруари 2016 г. по пощата до Националната комисия за ЮНЕСКО в България или на следните имейл адреси: Lubov.DRAGANOVA@mfa.bg и Kalina.KOSTADINOVA@mfa.bg.

В стипендиантската програма за 2016 г. могат да участват жени от цяла България. Необходимо е те да бъдат на възраст до 35 години, да са докторанти или вече да са защитили докторска степен и да се занимават с изследвания в сферата на естествените науки.

Проектите, с които учените ще кандидатстват, ще се оценяват от жури, състоящо се от доказани в различните научни области специалисти от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и представители на партньорите в проекта. Стипендиантите за 2016 г. ще бъдат обявени на церемония, която ще се състои през 2016 г. в София.

Подробна информация за програмата, както и изискванията и формулярите за кандидатстване са достъпни на www.zajenitevnaukata.bg. Партньори на програмата са Софийският университет „Св. Климент Охридски“, Националната комисия за ЮНЕСКО в България и L’Oréal България.

 

Categories: България

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4