Столичани плащат и картите за градски транспорт и ваучерите за таксита на служителите на “Софийска вода”

Столичани плащат картите за градския транспорт и дори таксиметровия превоз на служителите на монополиста “Софийска вода”. Това се разбира от обявените в последните седмици две обществени поръчки от концесионера, пише БГНЕС.

Като само за карти за градския транспорт е предвидено да бъдат заплатени 1,5 млн. лв. без ДДС за срок от пет години. В сметките за вода на жителите на столицата, “Софийска вода” ще калкулира закупуването на 600 бр. годишни персонални карти за всички линии на градския транспорт в София, както и на още 350 бр. годишни неперсеонализирани карти за автобуси, тролей, трамвай и метро. За пътуващите с градския транспорт цената на двата вида карти, съответно е 365 и 600 лв. за една година. Освен правото на безплатно пътуване с градския транспорт, служителите на концесионера на софийската вода, имат право и на ваучери за таксита, които също се калкулират в сметките за вода на столичани. Стойността на обществената поръчка е 69 000 лв. без ДДС и се сключва за период от 24 месеца. БГНЕС припомня, че преди две седмици регионалният министър Николай Нанков призна, че предстои повишаване цената на водата. Според одобрен от Комисията за енергийно и водно регулиране план на концесионера “Софийска вода”, за периода 2017-2021 г., цената, която софиянци плащат за доставка на вода и канализация, ще се увеличи с 47%. Още през пролетта на 2017 г., цената на водата в София поскъпна със 17%, а решението бе атакувано от прокуратурата. За момента няма информация какво е решението на съда.
Снимка: БГНЕС


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4